BESZÁMOLÓ A „CONSTANT 2011” KONFERENCIÁRÓL

A Kar részéről a szervezési teendőket Dr. Róth Erika tanszékvezető egyetemi docens látta el dr. Varga Zoltán TDT titkár segítségével, aki a konferenciára is elkísérte a hallgatókat. Tizennégy órás utazást követően kissé fáradtan érkezett meg a miskolci küldöttség a román fővárosba, Bukarestbe. A péntek estét a román hallgatókkal a kollégium közelében található kis étteremben, kellemes hangulatban töltötte el a társaság.

A szombati napon, a konferencia megnyitását követően szekcióülésekben folytatódott a munka. A Büntetőjogi Szekcióban Farkas Helga, Kiss Partik és Pósa Edina, a Közjogi Szekcióban Gyovai Márk és Szabó Szandra, míg a Magánjogi Szekcióban Bernáth Bernadett, Páter Sebestyén, Polgár Attila és Széplaky Erzsébet tartott prezentációt. Ezt követően bukaresti városnézés és a román parlament épületének, a Népek Házának megtekintésére került sor. Este egy színvonalas klubban szórakozott a fiatalság.

Vasárnap az eredményhirdetésre került sor, ahol minden magyar résztvevő a saját szekciójában helyezést ért el.

A karok közötti együttműködés értelmében a következő évben Karunk fogja szervezi a konferenciát. Reméljük, hogy jövőre a román hallgatók is olyan jól fogják érezni magunkat nálunk, mint ahogy a miskolciak az idei rendezvényen.

 

 

Vissza
Vissza