BTI perbeszédverseny

Felszólalásaikat – amelyek alapjául egy már korábban kiosztott jogeset szolgált – a jogász szakma neves képviselőből álló, öttagú bíróság pontozta és értékelte. A résztvevők és az érdeklődők a zsűri tagjai között köszönthették Dr. Czibrik Attilát, a Miskolci Törvényszék büntető kollégiumvezető-helyettes bíráját, Dr. Martossy Györgyöt, a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség osztályvezető ügyészét, a főügyészség szóvivőjét, Dr. Gyurcsik Andrást, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara képviseletében, Prof. Dr. Farkas Ákos egyetemi tanárt, az ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézetének igazgatóját és Dr. Róth Erika egyetemi docenst, az ÁJK Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszékének vezetőjét. A színvonalas rendezvénynek az Állam- és Jogtudományi Kar mintatárgyalója adott otthont, a rendezvényt köszöntőjével a Kar dékánja, Prof. Dr. Torma András nyitotta meg.

            A verseny helyezettjei vádbeszéd kategóriában: I. Kakuk Zoltán (V. éves joghallgató), II. Maksó Bianka, (IV. éves joghallgató), III. Kiss Patrik (V. éves joghallgató). Védőbeszéd kategóriában: I. Majoros Tünde (III. éves joghallgató), II. Mikós András (V. éves joghallgató), III. Pogány Márton (IV. éves joghallgató). Különdíjban részesült Barta László (IV. éves joghallgató).

             A Bűnügyi Tudományok Intézetének dolgozói és a verseny főszervezője, Dr. Nagy Anita egyetemi docens a Perbeszédverseny valamennyi résztvevőjének és helyezettjének ezúton gratulálnak.

Vissza

Vissza