CONSTANT   Nemzetközi Tudományos Konferencia Bukarestben

CONSTANT Nemzetközi Tudományos Konferencia Bukarestben

Karunk 10 hallgatója - köztük három PhD hallgatóval - (Béres Nóra, Czető Bettina, Fazekas Kinga, Fodor Kinga, Horváth Viktória, Kiss-Kondás Eszter, Maksa Bence, Murányi Klaudia, Takács Nikolett, Tamás Krisztina) valamint dr. Varga Zoltán, a Tudományos Diákköri Tanács titkára immáron ötödik alkalommal vett részt a bukaresti Nicolae Titulescu Egyetem „CONSTANT” elnevezésű tudományos konferenciáján 2015.április 24-25-én.

            A megnyitó ünnepségen Prof. Dr. Ion Neagu, az intézmény alapító rektora, majd dr. Varga Zoltán köszöntötte a konferencia résztvevőit, aki Karunk nevében egyben köszönetet is mondott e színvonalas konferenciára történő meghívásért. Ezt követően a miskolci hallgatók közül Horváth Viktória tartott plenáris előadást, illetve beszélt a kutatásairól.

Diákjaink a büntetőjogi, közjogi és magánjogi szekcióban tartottak angol nyelvű előadást, amelyeket a szekció zsűrik olyan kiemelkedőnek ítéltek, hogy mindannyiukat dobogós helyezésben részesítették a záró ceremónián:

 Béres Nóra első helyezést

 Czető Bettina első helyezést

 Fazekas Kinga harmadik helyezést

 Fodor Kinga második helyezést

 Horváth Viktória harmadik helyezést

 Kiss-Kondás Eszter második helyezést

 Maksa Bence második helyezést

 Murányi Klaudia harmadik helyezést

 Takács Nikolett második helyezést

 Tamás Krisztina harmadik helyezést ért el.

 

            A román fővárosban tett látogatás igazán jó hangulatban telt el, hiszen a vendéglátók, a jogi kar diák szövetségének aktív tagsága, mindenben a vendégek kedvében igyekezett járni. Így a szakmai konferenciát követően kulturális programként megszervezték a bukaresti Grigore Antipa természettörténeti múzeum állandó kiállításának megtekintését, majd a belvárosban tett séta után a történelmi városközpontban található Caru cu Bere- A Sör Háza elnevezésű étteremben vendégelték meg a magyar vendégeket.

            A konferencia különös jelentőségét a nemzetközi jó kapcsolatok építése mellett talán az adja, hogy a résztvevők idegen nyelvű publikációinak számát gazdagítja a CD-n megjelentett konferencia-kiadvány.         

           A román partneregyetemmel való kapcsolat kialakításáért, - amelynek eredményeként évenként részt vehetünk a konferencián – külön köszönet illeti Dr. Róth Erika tanszékvezető egyetemi docens asszonyt.

Vissza
Vissza