eCitizen II

2012. szeptember 24-27. Miskolc eCitizen II Joint seminar and study tour

A projekt aktuális állomásának Miskolc Városa adott otthont, ahol három napon át oszthatták meg tapasztalataikat a projekt résztvevői és a tudomány képviselői. A konferencia-sorozat harmadik napján a Miskolci Egyetem látta vendégül a résztvevőket és az érdeklődőket, így körülbelül 120 fő részvételével került sor a rendezvény megszervezésére.

Reményeink szerint a jövőben tovább folytatódik és bővül Miskolc Megyei Jogú Város és a Miskolci Egyetem együttműködése, melyben hallgatók és kutatók segítik az önkormányzat tevékenységét, miközben az Önkormányzat is segíti az egyetemi oktató- és kutatómunkát.

 

A Konferenciát – amelyen Karunk dékánja, Prof. Dr. Torma András elnökölt – Prof. Dr. Patkó Gyula Rektor Úr nyitotta meg. Bevezető előadásában az elmélet és a gyakorlat szakemberei együttműködésének fontosságát emelte ki, továbbá utalt arra, hogy a közigazgatás fejlesztésének egyik legfontosabb iránya az információs- és kommunikációs technológiák adta lehetőségek kiaknázása lehet. Éppen ezért jelentős az eCitizen II. Konferenciának a Miskolci Egyetemen való megrendezése.

 

A konferencián a következő előadások hangzottak el:

Outlines of the Future: Virtual Reality in Public Administration: Prof. Dr. Tózsa István, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Önkormányzati feladatrendszerek: Bodnár Norbert, tanársegéd (Miskolc)

Önkormányzati feladatok digitális környezetben: Kárpáti Orsolya, kutató segédmunkatárs (Miskolc)

A közösségi oldalak szerepe a közigazgatásban: Cseh Gergely, PhD hallgató (Miskolc)

Önkormányzatok elektronikus ügyintézési lehetőségei: Czékmann Zsolt, tanársegéd; Szabó Balázs, tanársegéd (Miskolc)

 

Vissza

Vissza