Hallgatói pályázatok

Debate Forum: The Mismanagement of the Migration Crisis - Who is Responsible?

 

 If you are interested in the issue of migration and are willing to participate in an international project of the European Union, you are welcome to join a debate and discussion about related EU policies and possible ways of improving the current systems.

On 5-6th March 2018, a debate forum, wrap up meetings, and civic initiatives will take place at the Eötvös Loránd University, Faculty of Law, with the involvement of nearly thirty Hungarian students and the same number of international participants from all around the EU. Students may apply from every university, regardless of faculty. The program provides you with the chance to gain experience in a diverse, multi-disciplinary environment, as well as to develop researching, analytical, and argumentative skills.

Taking part in the event and the receptions is free of charge; accommodation may be provided on request.

The project is organised by the European university college Association (EucA) and the Bibó István College of Advanced Legal Studies, in cooperation with the ELTE Faculty of Law, Department of International Law. It is co-funded by the Europe for Citizens programme of the European Union.

For application and detailed information about the program, please take a look at the following google form: https://docs.google.com/forms/d/1tpd81biO56OeP55BVmlwVuk6zLDBKtXihbvJXyWeqbM/viewform?ts=5a759fbd&edit_requested=true
Deadline for application is: 18th of February (24.00).

More information about the project can be found on: http://www.euca.eu/en/evt/message-to-europeans-30.aspx
Should you have any question, please contact: bibokoll@bibokoll.elte.hu

A világtörténelem során először Budapesten 2018. február 23-25. között kerül megrendezésre a Global Legal Hackathon elnevezésű esemény, mely a világ legnagyobb ügyvédi irodáit, vállalatait és technológiai innovátorait hozza össze azzal a céllal, hogy ösztönözze a technológiai megoldások gyors innovációját, előmozdítsa a jogi ágazat fejlődését, valamint hozzájáruljon a joggyakorlat és a jogi szolgáltatások egyre szorosabb kapcsolatának kialakításához.

A tervek szerint évente megrendezésre kerülő esemény célja összehozni a LegalTech terén érdekelt szakembereket, döntéshozókat egy intenzív, 54 órás fejlesztési sprint során, amelynek végén az elkészült MVP-ket (Minimum Viable Product) először a helyi zsűri szemlézi, majd győztest hirdet és nevezi a globális fordulóba. A globális fordulót követően a döntős csapatok meghívást kapnak az áprilisban, New Yorkban tartandó díjkiosztó gálára, ahol bemutathatják magukat, ötletüket, alkotásukat a világ előtt.

Résztvevő csapatok tagjaiként az 54 órás fejlesztési sprintben kihívást találhatnak a fejlesztés elkészítésében és prezentálásában a New York-ban tartandó döntőn való részvétel reményében.

A mentori tisztség szorosabb kapcsolatot jelent a csapatokkal való együttműködés során, ám nem követeli meg a teljes személyes jelenlétet a rendezvény ideje alatt. Elegendő elérhetőséget biztosítani, melyre a Cadence Event App  alkalmazást biztosítja a szervező.

A zsűri számára elegendő a második nap végén, délután személyesen megjelenni a helyszínen, amikor a résztvevők bemutatják az általuk elképzelt és ezen idő alatt megvalósított mini projekteket, lehetőség lesz valamennyi csapat által prezentált elképzelésről kérdésekkel is informálódni. A zsűri végül mindent összevetve, meghatározott szempontok szerint választja ki a legmeggyőzőbb prezentációt és juttathatja tovább a nemzetközi fordulóba az est folyamán.


A Baker McKenzie Ügyvédi Iroda három fordulóból álló megmérettetése során ízelítőt szeretne adni a hallgatóknak abból, hogy az innováció kora, milyen kihívások elé állítja a fiatal jogászokat, illetve mik azok azinnovatív eszközök, amik segítik a munkavégzést. Az első forduló, ami egy online teszt lesz, február 12-én indul. Február 26-ig van lehetőségük a diákoknak kitölteni a tesztet és ezzel jelentkezni a  versenyre.

A verseny nyertese a Baker McKenzie amszterdami irodájában vehet részt egy három napos kirándulással összekötött képzésen.  A további helyezettek pénznyereményhez és karrierlehetőséghez juthatnak.

A verseny elektronikusan terjeszthető linkje:


A Budapesti Jogászbál szervezői számára rendkívüli fontossággal bír a hagyományok tiszteletén túl a saját területükön kiemelkedő teljesítmények elismerése. Erre a célra alapították meg a szervezők 2015-ben, a 10 éves kihagyást követően újraindult fővárosi jogászbál esetében a Praesens-díjat, melyben többek között életműdíjak és pályázható, elnyerhető elismerések is szerepelnek. Így nemcsak ügyvéd, ügyész, bíró, közjegyző, de jogtanácsos, ügyvédjelölt és joghallgatói kategóriában is fogadja a szervezőbizottság a pályázati anyagokat, melyeknek a leadási határideje: 2018. február 10. A díjról valamennyi információ megtalálható a hivatalos honlapon. Az ünnepélyes díjátadó a bál estéjén, 2018. február 17-én, 19:20-tól veszi kezdetét, melyre a nyertes pályázók díszvendégi keretben érkezhetnek.


A Kazinczy–díj Alapítványi Bizottság, az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszínén meghirdeti a 2017/2018-as tanévre a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyét, amelynek célja az anyanyelvi nevelés és a beszédkultúra fejlesztése.

Részletes felhívás és jelentkezési lap


A HBLF-ROMASTER Alapítvány pályázata hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló felsőoktatásban tanuló hallgatók részére

A Programba kizárólag azok diákok jelentkezhetnek, akik diplomát adó felsőoktatási képzésen vesznek részt (alapképzés, osztatlan mesterképzés, mesterképzés), gazdasági, műszaki, jogi, informatikai vagy egészségügyi szakokon, nappali tagozaton. A tanulmányi támogatás mértéke havonta 24.000 Ft (évi 12 alkalommal, a tanulmányok teljes időtartamára, azaz előreláthatóan 1-5 évre). A benyújtás határideje folyamatos.

 
Vissza