Interkulturális konfliktusok és kezelése

Interkulturális konfliktusok és kezelése

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara által elnyert "Kultursensible Konfliktvermittlung unter Einbeziehung von Roma" című, a Tempus Közalapítvány által támogatott Leonardo partnerségi projekthez kapcsolódóan került Karunkon megrendezésre 2013. április 22. napján az "Interkulturális konfliktusok és kezelése - nemzetközi jó gyakorlatok" című nemzetközi mediációs konferencia. E szakmai program keretében olyan jó külföldön alkalmazott gyakorlatokról is szó esett, mint a prágai roma-mentor program, vagy a berlini városrészi mediációs program, de a határokon átívelő konfliktusok új kezelési módszeréről (online vitarendezés) is hallhattunk információkat online videó előadás formájában.

 

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy a projektben résztvevő partnerek – Steinbeis Beratungszentrum Wirtschaftsmediation (Leipzig-Stuttgart-Wien-Budapest), RUBICON Centrum (SPJ Prága), Culture Communication GmR (Hannover) és a College of Mediators (Bukarest) – szerint intézményünk infrastruktúrája, szellemi és szakmai kapacitása, valamint kiterjedt kapcsolatrendszere és a gyakorlati szakemberekkel való élő együttműködése okán ideális helyszínéül szolgálhatott a 2013. április 23. napján megrendezésre kerülő a „Bevezetés az interkulturális konfliktuskezelésbe” c. próbatréningnek, amely során gyakorlati szakemberek bevonásával vitathattuk meg az együttműködés eredményeit.

 

 

E szakmai program sikeréhez nagyban hozzájárult a Karunk oktatóinak, doktoranduszainak és hallgatóinak lelkes közreműködése.

 

Csemáné Dr. Váradi Erika

Dr. Jacsó Judit

a projekt résztvevői

Vissza
Vissza