Konferencia Marosvásárhely

2013.december 5. és 7.-e között kerültek megrendezésre a Romániában, Marosvásárhelyen található Petru Maior Egyetemen a hagyományos, éves konferenciáját. A korábbi évektől eltérően a román partner egyetemünk egy időben egyszerre 2 konferenciát is megszervezett, hogy mind az oktatók, mind az egyetemi hallgatók áldozhassanak a tudomány oltárán, és idegen-nyelvű előadásokon keresztül cseréljenek véleményt, szerezzenek tapasztalatot. Az oktatók részére meghirdetett konferencia témája alapvetően a közigazgatás volt, azonban kihegyezve annak szerepét az európai jog végrehajtására, egyfajta eszközként is tekintve rá. Egyetemünket, karunkat Prof. Dr. Torma András, Dr. Erdős Éva és dr. Szabó Balázs képviselte. Tudományos előadásokat hallhatott a közönség román, olasz, török és magyar kutatók/ oktatók tolmácsolásában, ezáltal is kiemelve a nemzetközi jelleget.

A hallgatóknak kiírt, ,,Tudor Draganu’’ elnevezésű Nemzetközi Tudományos Diákköri megméretetésen méltóan képviselték karunkat Maksó Bianka (V. évfolyamos), Kecskeméti Ágnes és Kucsma Luca (IV. évfolyamos) nappali tagozatos jogász-hallgatók. A konferencia erős nemzetközi jellegét jól mutatja, hogy előadók érkeztek Romániából, Olaszországból, Törökországból, Moldovából, Szlovákiából, Bulgáriából és természetesen Magyarországról.  A konferencia egyben verseny is volt a hallgatók számára, melyet zsűri értékelt (karunkat itt Szabó Balázs képviselte), és nyugodtan mondhatjuk, hogy kiválóan szerepelt a Miskolci Egyetem. Maksó Bianka 2. helyezést ért el, Kecskeméti Ágnes pedig különdíjas lett. Ezúton is gratulálunk nekik.

A konferencia hivatalos részét követően a szervezők meghitt hangulatú, látványos ünnepséggel tették emlékezetessé a résztvevőknek marosvásárhelyi látogatásukat, ezáltal is megköszönve megjelenésüket és aktív részvételüket a 3 napos tudományos rendezvényen és bízva abban, hogy a jövőben is megtisztelik látogatásukkal az egyetemet és városukat.

Vissza
Vissza