A környezetügy jegyében szakmai együttműködést kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium a Miskolci Egyetemmel

A környezetügy jegyében szakmai együttműködést kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium a Miskolci Egyetemmel

 

A megállapodásnak köszönhetően megerősödhet a környezetjogi kutatások, a környezetügyi és a környezettudományi képzés intézményi háttere. Ezáltal a környezetvédelem területén növelhető a szakpolitikai döntési folyamatok tudományos megalapozottsága. A jól képzett szakemberek munkájának segítségével javul hazánk környezeti állapota.

 

Fotó: Árvai KárolyAz egyetemi, kutatói és akadémiai erőforrások erősítik a tudományos életet, és biztosítják a különböző szakmai projektek megvalósítását – jelentette ki a megállapodás aláírásakor a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára. Illés Zoltán emlékeztetett arra, hogy az együttműködésnek köszönhetően szorosabbá vált az eddig is jól működő szakmai kapcsolat a Miskolci Egyetemmel.

A környezetmérnöki szak komoly hagyományokra tekint vissza a Miskolci Egyetemen, emellett a felszín alatti vizek-, a levegő- és a zajvédelem kiemelt szerepet játszik a képzésekben – emelte ki az intézmény rektora. Patkó Gyula hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy a kutatási eredmények beépüljenek az oktatásba.

 

Fotó: Árvai KárolyAz együttműködés keretében a NeKI és az OHÜ jogi gyakornoki programot indít annak érdekében, hogy a Miskolci Egyetem hallgatói a gyakorlatban is fejleszthessék elméleti tudásukat, valamint szakmai segítséget kapnak szakdolgozatuk és PhD munkájuk elkészítéséhez. Az egyetem közreműködik a szakterületek kutatásaiban, vizsgálataiban.

Illés Zoltán elmondta: a közeljövőben hasonló megállapodás aláírását tervezi a minisztérium és háttérintézményei a Magyar Tudományos Akadémia Központi Kémiai Kutatóintézetével, elsősorban a mérésekre és a technológiai fejlesztésekre fókuszálva.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Vissza
Vissza