MPEAP: Európai Közigazgatási Mesterképzés a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán

2010-ben 4 egyetem (a Versaillesi UVSQ Jogi Kara, a Leccei Salento University, a Marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem Jogi Kara és a Miskolci Egyetem Jogi Kara) nyújtott be és nyert el sikeres pályázatot egy Európai Közigazgatási Mesterszak létrehozására.

A szerződés szerint az MPEAP projektben - melyet a Petru Major Egyetem aláírt az Európai Bizottsággal- az elkövetkezendő két évben kialakításra kerülnek az Európai Közigazgatási Mester szak tantárgyai, megírásra kerül a tananyag, s mindezek után a nemzeti és vagy nemzetközi akkreditáló testületek jóváhagyásával, 2012 szeptemberében megkezdődhet az első 25 fő képzése az európai mesterképzés megvalósítása céljából.

A projekt vezetője: Dr. Torma András egyetemi tanár  (Közigazgatási Jogi intézeti tanszék )  és Dr. Erdős Éva egyetemi docens ( Pénzügyi Jogi Intézeti Tanszék ) .

Bővebben...

Karunk vendége volt Philip Haymoz

Karunk vendégeként március 9.-én tartott előadást Philippe HAYMOZ jogász, az Institut agricole de l’Etat de Fribourg jogi igazgatója és a nemzetközi CEDR alelnöke. Előadásának témája a mezőgazdasági üzemek svájci szabályozása volt.

Bővebben...

Karunk vendége volt Prof. Dr. Monika Schlachter

Az Agrár- és Munkajogi Tanszék vendégeként tartott előadásokat Karunkon Prof. Dr Monika Schlachter az Európai Munkaügyi és Munkajogi Intézet (IAAEG) vezetője 2010. február 23.-án.

 

Bővebben...

III. Miskolc Város Ifjú Szónoka

Az Állam –és Jogtudományi Kar Miskolc város Önkormányzatával karöltve idén harmadszorra rendezte meg a Miskolc Város Ifjú Szónoka versenyét. Az ifjú szónokok január 28-án 14 órától mérték össze tudásukat a Városháza Dísztermében.

Bővebben...

Mock trial 2010/'11 Results

Results of 3rd Miskolc Mock Trial

Bővebben...

Összes találat: 150
Vissza