Mestertanár Aranyérem Kitüntetésben részesült Dr. Erdős Éva

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács a XXX. Jubileumi Országos  Tudományos Diákköri Konferencia befejezése alkalmából fiatal tudósokat és a tehetséggondozás területén elkötelezett oktatókat, kutatókat és közéleti személyiségeket ismert el ünnepi ülésén 2011. november 23-án  a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. Ezen az ülésen vette át témavezetői tevékenységéért és tudományos diákköri szervező munkájáért Mestertanár Aranyérem Kitüntetését Karunk Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke Dr. Erdős Éva dékánhelyettes, tanszékvezető egyetemi docens.

 

Kitüntetéséhez ezúton is gratulálunk.

Mock Trial 2012

Nagy sikerrel zárult az idén negyedik alkalommal megrendezett, középiskolásoknak szóló, angol nyelvű  perbeszédverseny, a Mock Trial.  A versenyen 5 iskola 8 csapata képviseltette magát 32 versenyzővel, ami a legmagasabb szám a rendezvény történetében.
A verseny jó hangulatban zajlott, nagy csatákat hozott, a diákok ügyesen érveltek mindkét oldalon, egyrészt a vádlott bűnösségének, másrészt ártatlanságának bizonyítása érdekében .
A legjobb iskolának járó vándorserleget idén a  miskolci Herman Ottó Gimnázium hódította el. A részletes eredmények itt olvashatók...

 

 English version...

 

Bővebben...

Eldőlt, hogy ki Miskolc Város Ifjú Szónoka!

Karunk Miskolc városával karöltve immáron IV. alkalommal rendezte meg december 16-án a Miskolc Város Ifjú Szónoka retorikai versenyét...

Bővebben...

Ódor Bálint

Ódor Bálint, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára tartott előadást karunkon a magyar EU elnökség tapasztalatairól 2011. december 6-án.

 

ICRC Regional Moot Court

Hallgatói csapatunk részvétele az „ICRC Regional Moot Court” nemzetközi humanitárius jogi versenyen

 

Bővebben...

Vissza