II. Intézményközi Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny

II. Intézményközi Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny – Miskolci joghallgató győzelme...

 

Bővebben...

BESZÁMOLÓ A „CONSTANT 2011” KONFERENCIÁRÓL

Karunk kilenc hallgató képviseletével (Bernáth Bernadett, Farkas Helga, Gyovai Márk, Kiss Patrik, Pósa Edina, Szabó Szandra, Széplaky Erzsébet, Polgár Attila, Péter Sebestyén) 2010. március 25-26-án az Universitatea Nicole Titulescu din Bucuresti Egyetem által „Constant 2011” címmel megrendezett angol nyelvű konferencián vett részt, ahol hallgatóink eredményesen szerepeltek.

 

 

Bővebben...

Országos Sikerek

Karunk csapatai a VIII. Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó és perbeszédversenyen (március 4.-én), és a VIII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédversenyen (április 1.-jén) vettek részt. Az agrárjogi megmérettetésnek az Eötvös Lórandt Tudományegyetem, míg a munkajogi versengésnek a Szegedi Tudományegyetem adott otthont, melyekről mindkét csapat az összetett második hellyel távozott...

Bővebben...

MPEAP: Európai Közigazgatási Mesterképzés a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán

2010-ben 4 egyetem (a Versaillesi UVSQ Jogi Kara, a Leccei Salento University, a Marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem Jogi Kara és a Miskolci Egyetem Jogi Kara) nyújtott be és nyert el sikeres pályázatot egy Európai Közigazgatási Mesterszak létrehozására.

A szerződés szerint az MPEAP projektben - melyet a Petru Major Egyetem aláírt az Európai Bizottsággal- az elkövetkezendő két évben kialakításra kerülnek az Európai Közigazgatási Mester szak tantárgyai, megírásra kerül a tananyag, s mindezek után a nemzeti és vagy nemzetközi akkreditáló testületek jóváhagyásával, 2012 szeptemberében megkezdődhet az első 25 fő képzése az európai mesterképzés megvalósítása céljából.

A projekt vezetője: Dr. Torma András egyetemi tanár  (Közigazgatási Jogi intézeti tanszék )  és Dr. Erdős Éva egyetemi docens ( Pénzügyi Jogi Intézeti Tanszék ) .

Bővebben...

Karunk vendége volt Philip Haymoz

Karunk vendégeként március 9.-én tartott előadást Philippe HAYMOZ jogász, az Institut agricole de l’Etat de Fribourg jogi igazgatója és a nemzetközi CEDR alelnöke. Előadásának témája a mezőgazdasági üzemek svájci szabályozása volt.

Bővebben...

Vissza