FELVÉTELI a MISKOLCI EGYETEM Állam- és Jogtudományi Karán a 2019/20. tanévre

 

Képzéseinkről, a felsőoktatási felvételi eljárás részleteiről, pontszámítási módszerekről, a felvételi eljárás során benyújtandó dokumentumokról bővebbet itt olvashatnak:

 http://www.felvi.hu/felveteli.

https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/szervezet.php?szer_id=25&elj=19a

FELVÉTELI a MISKOLCI EGYETEM Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakára

Karunkon került megrendezésre az EU Jogot Oktatók Első Találkozója

2012. május 3-án az Európajogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszék szervezésében első alkalommal került megrendezésre az EU Jogot Oktatók Találkozója. A rendezvény díszvendége Dr. Czúcz Ottó, a Törvényszék magyar bírája volt.


A rendezvényről szóló fényképes beszámoló letöltése.

Megrendezésre került a VIII. Miskolci EU Vándorkupa szóbeli döntője

2012-ben nyolcadik alkalommal került megrendezésre az Európajogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszék által szervezett Miskolci EU Vándorkupa elnevezésű országos szintű európai uniós jogi jogesetmegoldó- és perbeszédverseny. A 2012. május 4-én megrendezésre került szóbeli döntőről készült fényképes beszámolót lásd:

 

Beszámoló a VIII. Miskolci EU Vándorkupáról.

Országos Munkajogi Perbeszédverseny – Első a miskolci jogi csapat!

2012. április 13-án került megrendezésre az Országos Munkajogi Perbeszédverseny. A jeles eseménynek az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara adott otthont...

Bővebben...

COLLEGIUM DOCTORUM

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a 2011/12-es tanévben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ez az ünnep nemcsak a kar alapításának kerek évfordulója, hanem a Miskolcon végzett jogászgenerációk közös ünnepe is. Az ünnepi eseménysorozat tervezett rendezvénye „A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése” című TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 projekt támogatásával szervezett „COLLEGIUM DOCTORUM” című konferencia volt, amelyet 2012. április 19-én, csütörtökön 10.00 -16.00 óra között rendeztünk meg a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában...

 

 Bővebben...

CONSTANT 2012 – Hallgatói tudományos konferencia Bukarestben

Karunk 10 hallgatója - köztük négy PhD hallgatóval - (Forgács Tünde, Maksó Bianka, Németh Nóra, Gyovai Márk, Kardos András, Kiss Patrik, Lakatos Máté, Marinkás György, Pogány Márton, Pohubi Máté) és dr. Varga Zoltán, a Tudományos Diákköri Tanács titkára immáron második alkalommal vett részt a bukaresti Nicolae Titulescu Egyetem „CONSTANT” elnevezésű tudományos konferenciáján 2012.március 23-24-én.

            A megnyitó ünnepségen Prof. Dr. Viorel Cornescu, a Nicolae Titulescu Egyetem rektorhelyettese majd magyar részről dr. Varga Zoltán köszöntötte a konferencia résztvevőit, aki Karunk nevében köszönetet mondott e színvonalas konferenciára történő meghívásért.

            Diákjaink a büntetőjogi, közjogi és magánjogi szekcióban tartottak angol nyelvű előadást, amelyeket a szekció zsűrik olyan kiemelkedőnek ítéltek, hogy mindannyiukat dobogós helyezésben részesítették a záró ceremónián.

            Marinkás György elsőéves doktoranduszt az a megtiszteltetés érte, hogy a plenáris ülésen több száz joghallgató előtt beszélhetett a Tóásó-ügyben végzett kutatásairól.

            A román fővárosban tett látogatás igazán jó hangulatban telt el, hiszen a vendéglátók, a jogi kar diák szövetségének aktív tagsága, mindenben a vendégek kedvében igyekezett járni. Így kulturális programként megszervezték a természettörténeti múzeum állandó kiállításának megtekintését, majd a belvárosban tett séta után a történelmi városközpontban található Caru cu Bere- A Sör Háza elnevezésű étteremben vendégelték meg a magyar vendégeket. Szombati napra pedig a román parlamentnek helyt adó Népek Házát is bemutatták.

            A konferencia különös jelentőségét a nemzetközi jó kapcsolatok építése mellett talán az adja, hogy a résztvevők idegen nyelvű publikációinak számát gazdagítja a CD-n megjelentett konferencia-kiadvány.

            A konferencia részvétellel kapcsolatos előzetes szervezési munkákért külön köszönet illeti  Dr. Róth Erika tanszékvezető egyetemi docens asszonyt.

Vissza