"Jogi Kultúráért" díjat kapott Karunk dékánja

November 11-én került sor a Magyar Ügyvédi Kamara által minden november utolsó előtt szombatján megrendezett Magyar Ügyvédnapra. Ennek a rendezvénynek a keretei között a Kamara elnöksége magas színvonalú jogi publikációs tevékenységéért a "Jogi Kultúráért" kitüntető címet adományozta Karunk dékánjának, Prof. Dr. Farkas Ákosnak.

Szakmai elismeréséhez és kitüntetéséhez szívből gratulálunk!

Természeti erőforrások joga, különös tekintettel a mezőgazdasági földekre konferencia meghívó

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Természeti és Humán Erőforrások Joga Kutató Központja 2017. november 30. napján 13 órai kezdettel konferenciát szervez „Természeti erőforrások joga, különös tekintettel a mezőgazdasági földekre” címmel az Igazságügyi Minisztérium által támogatásban részesített projekt keretében.

 
Szeretettel várunk valamennyi érdeklődőt!

Állami ösztöndíjak Kínába - tájékoztató 11.27-én

Állami ösztöndíjak Kínába - tájékoztató 11.27-én

A kínai állam ösztöndíj lehetőségeket biztosít Kínában neves egyetemeken történő továbbtanulásra, illetve nyelvtanulásra. Ezen lehetőségek, valamint az intézeti nyári tábor magyar nyelvű bemutatására, illetve a pályázat menetének ismertetése érdekében a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete tájékoztatót tart november 27-én, hétfő 16 órától az A/1 épület 119-es termében.

A szervezők minden érdeklődőt örömmel várnak!

A program leírása

A jelentkezés menete

 

IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok szakmai napja

IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok szakmai napja

Az Igazságügyi Minisztérium 2017. november 6-án szakmai napot szervezett az ország öt vidéki jogi karának Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjas II-V. éves hallgatóinak. A szakmai napra Budapesten, az Igazságügyi Minisztérium és a Miniszterelnökség épületében került sor.

Vízkeleti Mariann igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár rövid köszöntőjét követően, amelyben a jogászképzés és a jogászi hivatás fontosságát hangsúlyozta, Kecsmár Krisztián európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár tartott plenáris előadást az Európai Unió és Magyarország viszonyrendszeréről. A szakmai nap első részét Trócsányi László igazságügyi miniszter előadása zárta, mely során bemutatta az Igazságügyi Minisztérium szervezeti felépítését és működését. Ezt követően a hallgatók három párhuzamos szekcióban hallhattak előadásokat a „Jogalkotás, jogbiztonság, jogállamiság”, „Magyarország és a nemzetközi jog”, illetve „Az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom” témakörében. Ennek során az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasoknak lehetőségük nyílt a Minisztérium munkatársaitól olyan tematikus előadásokat hallgatni, amelyek bepillantást engednek a minisztérium keretein belül folyó munkába és jogalkotási feladatokba. A hallgatóknak arra is lehetőségük volt, hogy közvetlenül kérdezhessenek a szekciók előadóitól.

A szakmai napot az Igazságügyi Minisztérium hagyományteremtő szándékkal rendezte meg, amely folytatásaként a jövő évben az első éves jogászösztöndíjas hallgatók számára kerül megrendezésére a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Találkozója.

 

Gratulálunk az e félévben IM Nemzeti Kiválósági Ösztöndíjat nyert hallgatóknak:

Ádám Aida
Balla Eszter
Balogh Réka
Berényi Laura
Budai Georgina
Búzás Barbara
Csiger Tünde
Csík Aurél
Eke Viktória
Gaál András
Kaposvári Lóránt Attila
Kardos Sára Patrícia
Károlyi Fanni
Kókai Dániel
Kozma Dániel
Krajnyák Enikő
Molnár Barbara
Nagy Zsuzsanna Mária
Nyilasi Zoltán
Petrasovszky Berta
Prokopics Zsófia
Ritter Hajnalka
Sáfrány Laura
Sallai Diána
Simon Patrícia
Somsák Szilvia Petra
Sztojkó Dániel
Szunyogh Örs Péter
Toplenszki Zalán
Varga Eszter Zsanett
Varga Zsófia Kincső
Zelina Renáta

Meghívó az „Aktualitások és számmvetések az alternatív vitarendezés területén” c. konferenciára

Tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő Munkatársait a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Interdiszciplináris Kutatóközpontja (AKIK), a Magyar Tudományos Akadémia Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Munkabizottsága, valamint a Steinbeis Beratungszentrum Wirtschaftsmediation (Lipcse, Stuttgart) által megrendezésre kerülő „Aktualitások és számmvetések az alternatív vitarendezés területén” c. konferenciára.

Időpont: 2017. NOVEMBER 7. (KEDD) 10 ÓRA

Helyszíne: Miskolci Egyetem (3515 Miskolc-Egyetemváros) XVIII. ea. (A/6 ép.) 

A tolmácsolás biztosított. A rendezvény magyar nyelvű, nyilvános és ingyenes, azonban kérjük, hogy előzetesen regisztráljon legkésőbb 2017. november hó 6. napjáig az alábbi linken: http://tinyurl.hu/OV1s/

Kattintson a nagyobb képért

Összes találat: 173
Vissza