Meghívó a A közszolgálat jogi szabályozása – Közszolgálati jog de lege lata et ferenda c. konferenciára

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közszolgálati és HR Komplex Kutatóműhelye 2018. március 22-én konferenciát rendez A közszolgálat jogi szabályozása – Közszolgálati jog de lege lata et ferenda  címmel. A konferencia helyszíne: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Főépület, Szent László Kápolna.

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges: http://goo.gl/pGMpTn

Program 1. oldalProgram 2. oldal

Kari sikerek az Országos Szövetkezeti Jogi és Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszéd Versenyen

Kari sikerek az Országos Szövetkezeti Jogi és Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszéd Versenyen

Karunk csapata, dr. Čertický Mário, dr. Kocsis Bianka Enikő, dr. Orosz Flóra 2. alkalommal vett részt 2018. február 14-én az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán megrendezett II. "Cooperative Work" Országos Szövetkezeti Jogi és Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszéd Versenyen. Egy interdiszciplináris jogeset megoldását követően a sikeres csapatmunkának köszönhetően a következő eredmények születtek: dr. Kocsis Bianka Enikő 1. helyezés alperesi pozícióban; dr. Orosz Flóra különdíj az elkészített jogesetmegoldó vázlat alapján. Felkészítő tanáruk: Prof. Dr. Csák Csilla egyetemi tanár.

Sikeres szereplésükhöz ezúton is gratulálunk!

IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Igazságügyi Minisztérium 2016-ban indított jogászképzés színvonalát emelő, a jogászhallgatók ösztöndíj alapú támogatását célzó programja a 2017/18-es tanév I. félévében is meghirdetésre kerül a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

 

I. Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíja a nappali tagozatos államilag finanszírozott és önköltséges jogászhallgatók számára egyaránt meghirdetésre kerül. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán az évfolyamok legkiválóbb hallgatói kaphatják meg a félévente elnyerhető juttatást az első évfolyam első félévétől kezdve, 5 hónapon keresztül havi 60.000 Ft összegű ösztöndíj formájában. Az ösztöndíj odaítélésének alapfeltétele az 2017/18-as tanév I. félévében a 4.00 tanulmányi átlagnak megfelelő kreditindex elérése. A tanulmányi eredmény mellett további kiválósági szempontok: nyelvvizsgák, tudományos diákköri tevékenység, perbeszédverseny, egyéb versenyek, demonstrátori tevékenység, szakkollégiumi tagság, jogi klinikai programban, jogi szakfordító képzésben, ill. kari vagy egyetemi újság szerkesztésében részvétel, tudományos publikáció. Nem pályázhat az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjra az a hallgató, aki a 2017/2018-as tanévben Új Nemzeti Kiválósági Program keretében ösztöndíjban részesül.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos további információk a kari honlapon érhetőek el. Pályázni elektronikus formában az UNISYS rendszeren keresztül lehet. (http://www.mehok.uni-miskolc.hu/unisys/)

II. Az IM tanulmányi jogászösztöndíjában azon önköltséges nappali tagozatos jogászhallgatók részesülhetnek, akik a 3,51-es tanulmányi átlagnak megfelelő kreditindexet elérték. Nem részesíthető IM Tanulmányi Jogászösztöndíjban 2017/2018. I. félévében az a hallgató, aki sikeres pályázata alapján ugyanezen időszakban IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjra vagy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Új Nemzeti Kiválóság Program keretében ösztöndíjra jogosult. Erre a támogatási formára nem kell külön pályázatot benyújtani, azt a hallgatók a 2017/18. tanév I. félévében elért tanulmányi eredményük alapján automatikusan megkapják. Az ösztöndíjak mértéke igazodik az állami finanszírozásban részesülő hallgatók esetében használt „sávos” tanulmányi ösztöndíjrendszerhez. A hallgatói rangsort a kreditindex alapján a Kar állítja fel.

 

Részletes pályázati felhívás és értékelési szempontrendszer

Gyakornoki program az Arsboninál

Gyakornoki program az Arsboninál

Nem tudod még, hogy milyen irányba indulj, de olyan gyakornoki helyet keresel, ami segíti a későbbi karriered? Végre olyan szakmai gyakorlatot szeretnél, ahol érdemi feladatokat végezhetsz és számít a munkád? A sok jogszabály-magolás után kreatív feladatokra és igazi kihívásokra vágysz? Szeretnél egy szakmai közösséghez tartozni? Érdekel az online média, tudsz szellemesen és kreatívan írni? Szeretnél a jog jövőjével foglalkozni?

Akkor jelentkezz az Arsboni Gyakornoki Programjára február 11. vasárnap éjfélig az alábbi linken!

http://karrier.arsboni.hu/arsboni-gyakornoki-program/

2017/2018. tanév II. félév tanulmányi időbeosztás módosítása

A 2017/2018. tanév II. félév kari tanulmányi időbeosztása a következő időpontokkal egészült ki:

2018. március 29. (csütörtök) – Dékáni szünet

2018. április 3. (kedd) – április 4. (szerda) – Dékáni szünet

A teljes, módosított tanulmányi időbeosztás az alábbi linken érhető el: http://www.uni-miskolc.hu/2017-2018-as-tanev-II-felev

Összes találat: 185
Vissza