Publikációs felhívás

Publikációs felhívás

Az Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Európai Szemle (AKV Európa) c. on-line folyóirat október 31-ig napjáig várja a magyar és idegen nyelvű tanulmányokat. A folyóiratba szánt lektorált tanulmányokkal szembeni tudnivalókat a szerzők számára készített tájékoztató foglalja össze, amely a http://adreurope.uni-miskolc.hu/ címen érhető el.

Részletes felhívás

Jogi Disputa verseny eredményhirdetése

Jogi Disputa verseny eredményhirdetése

Karunkon október 17-én Jogi Disputa verseny került megrendezésre, három elsőéves doktorandusz hallgató (dr. Halász Csenge, dr. Orosz Flóra, és dr. Ritó Evelin) szervezésében.

A versenyen 14 csapatban, összesen 42 hallgató mérte össze a vitázási és érvelési készségeit. A csapatok teljesítményét három oktatóból álló zsűri értékelte, melynek tagjai Dr. Vinnai Edina egyetemi docens, dr. Cseh Gergely és dr. Tóth Gergő egyetemi tanársegédek voltak.

A színvonalas és jó hangulatú verseny végén, a Hallgatói Önkormányzat és a Guba Ügyvédi Iroda támogatásával a helyezést elérő csapatokat értékes nyereményekkel jutalmazták.

Az érdeklődők nagy számára és a verseny sikerére tekintettel a szervezők célul tűzik ki az esemény jövőbeni megismétlését.

Még egyszer gratulálunk a verseny valamennyi résztvevőjének és a díjazottaknak!

A verseny eredménye

dr. Csillám István emlékév cikkíró pályázat

dr. Csillám István emlékév cikkíró pályázat

A Miskolci Törvényszék Elnöke 2017. évben a „dr. Csillám István emlékév” részeként első alkalommal – de hagyományteremtő jelleggel – cikkíró pályázatot hirdet joghallgatók és PhD hallgatók részére.

A pályázaton való részvételre 2017. október 31. napjáig a téma megjelölésével kell jelentkezni postai úton a Miskolci Törvényszék 3525 Miskolc, Dózsa György u. 4. szám alatti címén.
 
A jelentkezést a pályázat kiírója 2017. november 3. napjáig visszaigazolja.
A pályaművet 2017. december 4. napjáig kell a Miskolci Törvényszék posta címére belküldeni vagy személyesen a Miskolci Járásbíróság Elnöki Irodájába leadni.
 
 

Büntetőjogi perbeszédverseny 2017. november 30.

Büntetőjogi perbeszédverseny 2017. november 30.

A Bűnügyi Tudományok Intézete idén is megrendezi a III., IV. és V. évfolyamos hallgatók számára a büntetőjogi perbeszédversenyt, melynek ideje és helye: 2017. november 30., Mintatárgyaló

A jogesetek átadására november 29-én kerül sor az intézeti könyvtárban.

Jelentkezni lehet: dr. Dornfeld Lászlónál (jogdlaci@uni-miskolc.hu) november 20. napjáig

Gerencsér Judit előadása Karunkon

Gerencsér Judit előadása Karunkon

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt Gerencsér Judit, a Kúria Jogi Szakkönyvtárának vezetője előadására!

Bevezetés a jogi kutatásmódszertan rejtelmeibe és forrásaiba – avagy hogyan írjunk kiváló szakdolgozatot?

2017. október 18. szerda 14:00 XVIII. előadó

Az előadás célja, hogy segítse a szakdolgozatot vagy tudományos dolgozatot író hallgatók munkáját, és szélesebb látókört adjon a kutatási lehetőségekről, módszerekről, a hagyományos és elektronikus forrásokról a jogtudomány területén.

Összes találat: 178
Vissza