Új módszerek a fiatalok konfliktusainak kezelésében

Az idősebb generációk – és így a velük foglalkozók egy része is – sokszor úgy érzi, a mai fiatalok egy más, a felnőttek számára nehezen érthető és előttük részben rejtve maradó világot képviselnek. Sajátos kommunikációjuk, eltérő látásmódjuk számos konfliktusok forrása lehet.

De valóban annyira „zűrös” a Z-generáció? Mi jellemzi lélektani fejlődésüket és kommunikációjukat? És konfliktusaikat? A 2012. december 12. napján, 10.00 órától a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában megrendezésre kerülő szakmai konferencia nem csak erre keresi a választ, de kísérletet tesz a fiatalok egymás közötti, vagy a környezetükkel (szülők, tanárok, …) fennálló konfliktusainak kezelését segítő illetve kialakulásukat megelőző technikák prezentálására.

A módszertani bemutató segítségével részesei lehetünk többek között a mediáció, a családi döntéshozó csoportkonferenciák vagy a békítőkörök működésének, vagy a konfliktuskezelés alternatív lehetőségeit az iskolai mindennapok részévé tevő, a gyermekek mentális jólétéért felelős szakemberek munkájának és az iskola működésének.

A konferencia szakmai hátterét az Állam- és Jogtudományi Kar új, 2011-ben alapított Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Interdiszciplináris Kutatóközpontja biztosítja.

A konferencia ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.  Ha bármilyen kérdés merülne fel, Dr. Molnár Dalma doktoranda kollegina készséggel áll a rendelkezésükre. (jogdalma@uni-miskolc.hu)

Megtisztelő lenne számunkra, ha részt tudna venni konferenciánkon. Kérjük, legyen segítségünkre, hogy a program az érdeklődő szakemberek minél szélesebb köre számára elérhető legyen.

 

Támogatását köszönjük!

 

Miskolc, 2012. november 30.

 

                                                                                       Csemáné Dr. Váradi Erika PhD

                                                                                                          elnök

                                                                             Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési

                                                                                      Interdiszciplináris Kutatóközpont

                                                                            Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar

 

 

 

A konferencia programja

 

A konferencia elektornikus regisztrációja

Vissza
Vissza