Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A bírósághoz fordulás jogát segítő jogintézmények a polgári perekben című konferencia

 

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a 2021-es évben ünnepli működésének 40. jubileumát, melyet a Kar konferenciasorozattal kíván ünnepelni. A konferenciasorozat keretében az Európai és Nemzetközi Jogi Intézet a Magyar Jogász Egylettel és a BAZ Megyei Ügyvédi Kamarával 2021. november 12. napján rendezi meg „A bírósághoz fordulás jogát segítő jogintézmények a polgári perekben” c. konferenciát.

Az előadások középpontjában a 2018. január 1. napján hatályba lépő polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény áll, mely újszerű megoldásokat honosított meg a magyar polgári eljárásjogban a perhatékonyság fokozása érdekében. A hatályba lépést követő első évek gyakorlati tapasztalatai nyomán indokoltnak tűnt egy olyan módosító törvény elfogadása, mely a Pp. egyes szabályainak finomítását célozta meg, egyes rendelkezéseit egyszerűsítette és rugalmasabbá tette annak érdekében, hogy megkönnyítse a jogkeresők bírósághoz fordulását a polgári perekben. A konferencia aktualitását ez a Pp. módosítás jelenti, az előadók alapvetően arra a kérdésre keresik a választ, hogy a Pp. szabályait módosító rendelkezések mennyiben jelentik a bírósághoz fordulás jogának elősegítését.

 

A meghívó pdf formátumú változata itt érhető el.