Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője idén is kiírta a "Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" c. pályázatot egyetemi, főiskolai hallgatók részére.
2019. november 22-én a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete Büntetőjogi Perbeszédversenyt szervezett.
A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar mint az Eperjesi-Miskolci Evangélikus Jogakadémia szellemi örököse és a Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület az Eperjesi Jogakadémia Miskolcra költözése centenáriumának tiszteletére 2019. november 28-án „AZ EPERJESI-MISKOLCI JOGAKADÉMIA MÚLTJA ÉS HAGYATÉKA” címmel
ünnepi konferenciát szervezett, amelynek keretében az Eperjes terem felavatásra került.
Az idei európai és nemzetközi jogi szekcióban három szerző mérettette meg magát pályamunkával, név szerint: Krajnyák Enikő, Izrók Luca Sára és Laczik Anna joghallgatók.
Idén is megrendezésre került a doktoranduszok fóruma
Varga Judit igazságügyi miniszter tartott előadást 2019. november 15-én, pénteken 14:00 órától a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói részére "Jogharmonizáció és a magyar kormányzati álláspont kialakítása a Tanácsban" címen.
Tíz év után újra uniós jogi témájú doktori védés Karunk Európai Jogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszékén!
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar szakmai lapja a jogi szakmák képviselői és a joghallgatók által írt, publikálásra szánt, a végrehajtói szakma és általánosságban az igazságügy szereplői részére számot adó témában cikkeket, értekezéseket, tanulmányokat jelentet meg.
A Miskolci Törvényszék Elnökhelyettese 2019. évben a „dr. Pálinkás György emlékév” részeként cikkíró pályázatot hirdet.
Magyarország legfőbb ügyésze Kozma Sándor emlékére tudományos pályázatot hirdet tanulmány készítésére.