Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A DÉKÁN KÖSZÖNTI A LÁTOGATÓT!

 

Tisztelettel köszöntöm Önt az Állam- és Jogtudományi Kar honlapján!

Az Állam- és Jogtudományi Kar az ország negyedik jogi karaként jött létre és 1981-ben indította el az állam- és jogtudományi képzését. Az évtizedek során bizonyítottan előkelő helyet vívott ki a jogi karok között magas színvonalú, széles palettájú képzéseivel. A magas szintű oktatást hazai és nemzetközi szinten is elismert professzoraink garantálják. Büszkék vagyunk hallgatóinkra is. Végzett hallgatóink magas posztot töltenek be az igazságszolgáltatás, a közigazgatás, az egyetemi oktatás, a köz-, és magánszféra különböző területein, hazánkban és külföldön egyaránt.

A jogi oktatás hagyományai azonban sokkal régebb múltra tekintenek vissza, hiszen a Kar tovább örökítette az 1667- ben alapított eperjesi jogakadémia hagyományait és szellemi örökségét, ahol a nemzet kiválóságai tanultak (Thököly Imre, Kossuth Lajos stb.) és országos hírű professzorok oktattak.

A jelen korban csodálatos természeti környezetben, különleges Egyetemvárosban tölthetik el napjaikat a hallgatók, ahol megtalálható szinte minden sportolási és szórakozási lehetőség, amit csak tovább erősít Miskolctapolca és a Bükk hegység közelsége. Aki egyszer hallgatóként belépett a campus területére és tagja lett az évszázados diákhagyományokat ápoló közösségnek, az sohasem felejti el a Kart és a Miskolci Egyetemet. Én is itt töltöttem ifjúkorom legszebb éveit és büszke vagyok rá, hogy az itt végzett hallgatók közül elsőként viselhetem a dékáni talárt.

 Remélem, hogy nemcsak olvasóként, hanem hamarosan hallgatóként vagy vendégként köszönthetem a Karon, ahol személyesen is megtapasztalhatja az egyedülálló pezsgő diákéletet. A változó világban sokféle képzés indul vagy szűnik meg, a jogászi hivatás évezredes szakmaként azonban a jövőben is fontos lesz minden társadalom számára. 

Prof. Dr. Csák Csilla dékán