Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Meghívó - ME ÁJK HERCULE III nemzetközi nyitókonferencia

2021. május 19., 20:55

A NYOMOZÁS SZEREPE A BÜNTETŐELJÁRÁSBAN –

 EURÓPAI DIMENZIÓK” 

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő Munkatársait a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az Európai és Nemzetközi Büntetőjogi Kutatóközpont szervezésében 2021. május 31. napján 9.00 – 18.00 óra között megrendezésre kerülő „A nyomozás szerepe a büntetőeljárásban – európai dimenziók” / The Role of Investigation in Criminal Procedure – European Dimension” című nemzetközi konferenciára.

A rendezvény az Európai Bizottság (OLAF) HERCULE III (2014-2020) 2. Jogi képzés és tanulmányok program keretében a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara által koordinált „Az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények (a csalás, a korrupció, a pénzmosás és az Unió pénzügyi érdekeit sértő egyéb jogellenes tevékenységek) külső, belső és bűnügyi nyomozásának egyes kérdései, különös tekintettel az OLAF, EPPO, Eurojust és az Europol tevékenységére” (Projektszám: 101015428 — EUINVESTIGUNIMISKOLC) című projekt nyitóeseménye. A projektben az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelmével foglalkozó hazai és nemzetközi szaktekintélyek működnek közre nyolc uniós tagországból (Németország, Ausztria, Lengyelország, Görögország, Olaszország, Horváthország, Románia, Magyarország).

A konferencia a vírushelyzetre tekintettel online formában kerül megtartásra, a Zoom rendszeren keresztül. A rendezvény magyar és angol nyelvű (a szinkrontolmácsolás biztosított). A program nyilvános és ingyenes, azonban kérjük, hogy előzetesen regisztráljon legkésőbb 2021. május hó 28. napjáig az alábbi linken: https://zoom.us/webinar/register/WN_55KVkj4dQT2LY0ayW25w4Q  (A belépési link a regisztráció során megadott e-mail címre kerül megküldésre. A konferenciára az e-mailben található „Click Here to Join” szövegre kattintva lehet csatlakozni 8.50 órától.)

A konferencián a projekt hazai és külföldi kooperációs partnerei tartanak előadást, így többek között Prof. Dr. Polt Péter legfőbb ügyész úr, Prof. Dr. Dr. h.c. Gerhard Dannecker (Universität Heidelberg), Prof. Dr. Robert Kert (Wirtschaftsuniversität Wien), Prof. Dr. Richard Soyer (Universität Linz), valamint Prof. Dr. Frank Meyer (Universität Zürich). A konferencia meghívóját csatolva tisztelettel megküldjük.

 

A konferencia programja magyar és angol nyelven.