Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Wunderbar Fesztivál – a Német nyelv hete

2022. április 5., 15:10

Wunderbar Fesztivál – a Német nyelv hete

2022. március 28. - április 2.

 

Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar programja

"Gyere és nyomozz velünk! Tedd próbára a tudásodat!"

 

 

Összefoglaló

 

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar második alkalommal csatlakozott a német nyelv népszerűsítését célzó Wunderbar Fesztiválhoz, idén a "Gyere és nyomozz velünk! Tedd próbára a tudásodat!" című programmal.

 

Az esemény 2022. március 29. (kedd) napján 14 órától a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Eperjes termében (A/6. fsz. 31. terem) került megrendezésre. 

 

A program keretében izgalmas bűnügy felderítésének rejtelmeibe nyerhettek betekintést a résztvevők, megoldhattak egy jogi kvízt, valamint megismerhették a Miskolci Jogi Kar hallgatói által térítésmentesen választható 4 féléves német jogi szakfordítói modult, valamint a német jogi szakfordítói szakjogász (LLM) képzést.

 

Az interakítv rendezvényen az Avasi Gimnázium diákjai és joghallgatók vettek részt. A program sikerét jelzi, hogy több mint 40 résztvevő érdeklődött a program iránt.

 

A program leírása:

"Gyere és nyomozz és oldd meg a bűncselekményt, csupán egy kis német nyelvtudásra lesz szükséged! Gyere és vegyél részt a virtuális nyomozásunkban és fejtsd meg a rejtélyt!" 

 

"A jog világa nem csak magolás és tanulás. A jogi képzés alatt számos érdekes tény tudását sajátíthatod el, ezekből hoztunk egy kis ízelítőt. Gyere és mérettesd meg magad osztálytársaiddal, szaktársaiddal!"

 

Program:

https://jogikar.uni-miskolc.hu/hirek/Wunderbar-Fesztival-a-Miskolci-Jogi-Karon

 

Wunderbar Fesztivál képei (Fodor Kitti készítette):

https://drive.google.com/drive/folders/1rIb6rFPREQGveN6O2L4SodUcL1AVhI33?usp=sharing