Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Vladan Petrov professzor előadása

2022. április 14., 13:20

A Miskolci Egyetem Közép-európai Akadémia meghívásának eleget téve, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudomány Doktor Iskola közép-európai PhD-képzésén résztvevő doktorandusz hallgatóinak 2022. április 04. napján tartott előadást a jogi kar Eperjes termében Dr. Vladan Petrov (a Belgrádi Egyetem Alkotmányjogi Tanszékének professzora, a Szerbiai Alkotmánybíróság bírája, a Velencei Bizottság tagja). Délelőtti előadásában az „Alkotmányos és felülvizsgálati jogkör - általános és bevezető megfontolások" témában, valamint a délutáni előadásában az „Alkotmányozó és felülvizsgálati hatóság jelenlegi korlátai - különös tekintettel az alkotmányos identitásra és a Velencei Bizottság normáira az alkotmány elfogadása és megváltoztatása terén" tárgyakban fejtette ki álláspontját. 

 

A Közép-európai Akadémia közép-európai junior programjának tudományos doktori képzése 2021-ben vette kezdetét a Deák Ferenc Doktori Iskolában, és 2022 májusától is várja a frissen végzett jogászok jelentkezését (https://jogikar.uni-miskolc.hu/cea_scholarship)."