Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Gyászhír - Prof. Dr. Csécsy György

2022. május 26., 16:10

 

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszékének egykori oktatója, Prof. Dr. Csécsy György 2022. május 21-én, szombaton elhunyt.

Professzor Úr 1982 és 2010 között volt a Polgári Jogi Tanszék oszlopos tagja, elkötelezett oktató és kutató, tevékenysége a polgári jog valamennyi területét érintette. Kiemelt szakértője volt a szellemi alkotások jogának, kandidátusi értekezése a „A védjegyjog fejlődési tendenciái és aktuális kérdései a piacgazdaságban" címet viselte. Későbbi kutatásai elsősorban az iparjogvédelem területét, majd ezt követően a szellemi alkotások jogának valamennyi részét felölelték. Számos monográfia és tankönyv, valamint tudományos publikáció önálló vagy társszerzője volt. Komoly erőfeszítést és érdemi munkát fektetett a nemzetközi kapcsolatok kiépítésébe, továbbá ápolásába, melynek eredményeként magas nemzetközi elismerést is szerzett. 2001-ben habilitált a Miskolci Egyetemen, majd 2004-től egyetemi tanári kinevezést kapott. 2010-ben történő távozását követően is szoros kapcsolatban maradt a Karral és a Polgári Jogi Tanszékkel, a hagyománnyá vált Polgári Jogot Oktatók Találkozójának (POT) rendszeres résztvevője és előadója volt.

 

Őszinte részvétünk a gyászoló családnak, osztozunk fájdalmukban.