Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Együttműködési megállapodás Miskolc Törvényszék – Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar

2017. december 20., 13:25
A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara már hosszabb ideje működik együtt a Miskolci Törvényszékkel. A korábban létrejött együttműködési megállapodás bővítése, továbbfejlesztése céljából 2017. december 19-én a Törvényszék és a Kar két együttműködési keretmegállapodást kötött egymással.

Az egyik megállapodás továbbra is lehetőséget teremt az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói számára, hogy a tanulmányaik elvégzéséhez szükséges kötelező szakmai gyakorlatot a Miskolci Törvényszéken töltsék el, amely a jövőben is irányítja, felügyeli, ellenőrzi és igazolja a gyakorlati feladatok teljesítését.

Mindezeken túlmenően a két intézmény egy Szakmai Gyakornoki Program létrehozását is célul tűzte ki. A Szakmai Gyakornoki Program keretében a Kar kiváló teljesítményt nyújtó hallgatói betekintést kapnak a bírói pálya szépségébe és nehézségeibe úgy, hogy összekapcsolhatják elméleti tudásukat a gyakorlati problémákkal, csiszolva ezzel lényeglátásukat, feladatmegoldó képességüket és kommunikációs készségeiket. A kötelező szakmai gyakorlat időtartamához képest bővebb, 12 hetes program mélyebb és tartalmasabb ismeretek, tapasztalatok megszerzését teszi lehetővé a hallgatók számára. A Szakmai Gyakorlati Programban való részvétel pályáztatási eljárás alapján történik.

A megállapodásokat az egyetem és a kar részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Prof. Dr. Farkas Ákos dékán, a Miskolci Törvényszék részéről dr. Répássy Árpád, a Törvényszék elnöke írta alá.