Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Miskolci sikerek a kolozsvári büntetőjogi és polgári jogi jogesetmegoldó versenyen

2018. május 14., 13:25
A SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem szervezésében 2018. május 4-6. között Kolozsváron került megrendezésre a „Jog a gyakorlatban – hallgatói szakmai tábor” elnevezésű jogesetmegoldó verseny.

A rendezvényen polgári-kereskedelmi jogi és büntetőjogi területen a házigazdákon kívül hat magyarországi jogi kar csapatai vettek részt. A jogesetek írásban történő megoldására három óra állt rendelkezésre, és a megoldásokat szóban is meg kellett védeni az oktatókból álló zsűri előtt. Büntetőjogból a Harnócz Dorina, Károlyi Fanni és Koncz Barbara által alkotott csapat I. helyezést ért el, polgári-kereskedelmi jogból pedig a Kántor Kinga, Máté Dávid és Nyilasi Zoltán összetételű csapat a III. helyen végzett. Felkészítő tanáraik büntetőjogból Dr. Gula József egyetemi docens és Dr. Sántha Ferenc egyetemi docens voltak. A polgári-kereskedelmi jog területén versenyző csapatot dr. Čertický Mário doktorhallgató kísérte a versenyre.