Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tájékoztatás vizsgaidőszakról 2022/23. tanév 1. félév

2022. október 10., 15:50

A 2022/2023. tanév I. félévének vizsgaidőszakára vonatkozó fontosabb tudnivalók és határidők

 

Elővizsga: 2022. december 5-től december 9-ig tart, feltéve, hogy az adott tanszék megadta az elővizsgázás lehetőségét.

Vizsgaidőszak: 2022. december 12-től december 17-ig, és 2023. január 16-tól február 18-ig tart.

Vizsgára jelentkezni a Neptun rendszeren keresztül 2022. november 28-án 800 órától lehet.

 

Vizsgára azok a hallgatók tudnak jelentkezni:

 

- akik az adott tárgyból rendelkeznek aláírással, és azt a Neptunban a tanszék erre a félévre be is írta;

- akik a pénzügyi tartozásukat rendezték. Fontos tudnivaló: a hallgatók fizetési kötelezettségüknek akkor tesznek eleget, ha a gyűjtőszámlára történt utalás összegének beérkezése után a Neptun rendszerben a kiírt összeget ténylegesen teljesítik is. A kiírt tételeiket Önök helyett a Dékáni Hivatal munkatársai nem teljesíthetik!

Ha nem sikerült vizsgára jelentkezni, és üzenetként az jelenik meg, hogy „nem teljesült az előkövetelmény”, annak a legtöbbször előforduló okai az alábbiak lehetnek:

aláírás hiánya (keressék meg az érintett tanszéket),

tantárgyi előkövetelmények hiánya (az előkövetelményként megjelölt tárgyból nincs sikeres vizsga),

„iv díj” nem került befizetésre (ajánlott figyelni, mert az első két vizsga ugyan ingyenes, de az nem félévente, hanem a tárgy valamennyi félévében összesen számolandó.

„vizsgára feliratkozott, de nem jelent meg” címen van előírt tartozása. Aki az előző vizsgaidőszakban egy adott tárgyból bejelentkezett vizsgára, de nem jelent meg a vizsgán, a vizsganaphoz beírták a „Nem jelent meg” bejegyzést, annak szolgáltatás típust választva a tárgyból egy „Vizsgára feliratkozott, de nem jelent meg” jogcímen kell kiírnia, és befizetni egy tételt. Amíg nem rendezi a mulasztási díjat, nem tud vizsgára jelentkezni.

költségtérítés vagy egyéb díj meg nem fizetése (ilyenkor ellenőrizze le, hogy valóban befizetett-e minden díjat a Pénzügyek/Befizetés Minden félév Aktív státuszú tételeinek listázásával.

 

Aláírás pótlás:

Miskolci Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat III. kötet Hallgatói Követelményrendszer 48. § (8) bekezdés

A szorgalmi időszak végét követően az aláírások és a gyakorlati jegyek pótlására a vizsgaidőszak első két hetében van lehetőség, beleértve a dékáni méltányosság esetét is. A pótlási időszak végének pontos meghatározását minden félévben a tanulmányi időbeosztás tartalmazza. A tantárgyfelelősök/oktatók kötelesek minden hétre legalább egy lehetőséget biztosítani a pótlásra. A vizsgaidőszakban ugyanazon tantárgyból legfeljebb három alkalommal lehet aláírást, gyakorlati jegyet pótolni, első alkalommal kérelem és mulasztási díj befizetése nélkül, a második alkalommal dékáni méltányossági engedély birtokában a Térítési és juttatási szabályzatban rögzített díj fizetését követően. A harmadik pótlási alkalomra kivételesen indokolt esetben rektori méltányossági engedély birtokában van lehetőség az engedélyben rögzített időpontig, a Térítési és juttatási szabályzatban rögzített díjak megfizetése után.(2022. december 12-16. között tantárgyanként 1 alkalom, 2023. január 16-20. között tantárgyanként 1 alkalom).

 

Kreditbeszámítás, kedvezményes tanulmányi- és vizsgarend:

A 2022/2023. tanév II. félévére vonatkozó elektronikus kérelmek leadására a regisztrációs héten és a szorgalmi időszak 1. hetében van lehetőség (2023. február 20. – március 4. (szombat) között), ezen időpont után nem áll módunkban kérelmet elfogadni.