Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Dr. Kupecki Nóra helyettes államtitkár előadása

2022. október 27., 14:55

Saját tapasztalatival és gyakorlati példákkal gazdagított fogyasztóvédelmi előadást tartott 2022. október 19. napján az ötödéves joghallgatók számára Dr. Kupecki Nóra az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

 

Az átfogó, színes előadásból a joghallgatók megismerhették a legfontosabb fogyasztóvédelmi szabályokat, megtudhatták, hogy Magyarország Alaptörvénye nem csak konkrét, a fogyasztók védelmét szolgáló, hanem számos kapcsolódó rendelkezést is tartalmaz. Ízelítőt kaptak a fogyasztóvédelmi kodifikáció nehézségeiből, hasznos információkat hallottak a fogyasztói érdekérvényesítés lehetőségeiről, az e-kereskedelem buktatóiról, valamint a fogyasztóvédelem szervezetéről. Az előadás rávilágított a fogyasztóvédelmet érintő kormányzati erőfeszítésekre, részletesen ismertetve a fogyasztóvédelmi politikáról szóló legújabb kormányhatározat legfőbb célkitűzéseit.

Dr. Kupecki Nóra helyettes államtitkár előadásában hangsúlyt kapott a digitalizáció, a fogyasztói tudatosság növelése, az oktatás kiemelt szerepe, a gyermekek és a szintén kiszolgáltatott idős fogyasztók külön jogvédelme. A helyettes államtitkár rámutatott: a fogyasztói jogok ismerete nemcsak jogászként, hanem fogyasztóként is elengedhetetlen, kiemelten hasznos a mindennapokban. Ezért a gyakorló jogászok feladata széleskörű: saját maguk, a családtagjaik, valamint az arra rászoruló fogyasztók érdekeit is védeniük kell, emelte ki Dr. Kupecki Nóra.