Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Prof. Dr. Prugberger Tamás 85. Születésnapja és ünnepélyes festményavatás

2022. december 16., 21:10

Prugberger Tamás 1937. március 29.-én született Szombathelyen, ebben az évben ünnepeljük Professzor Úr 85. születésnapját ünnepeljük. ezen alkalomból a „Munkajog új kihívásai” című konferenciát és ünnepi kötetátadó ünnepség megszervezésére került sor 2022. december 8. (csütörtök) 10 órai kezdettel a z Állam-és Jogtudományi Kar Eperjes termében.

A konferenciát megnyitotta és az ünnepeltet méltatta Prof. Dr. Csák Csilla, dékán, majd ezt követően tudományos előadások következtek:

Prof. Dr Manfred Weiss: Challenges For Labour Law

Prof. Dr. Kiss György: The Protection System For Those Who Personally Performing Work For Others

Prof. Dr. Jakab Nóra: Contracts In Central Europe

Prof. Dr. Szilágyi János Ede: Jó gyakorlatok a közép-európai országok alkotmányjogában a jövő nemzedékek védelme kapcsán címmel tartottak előadást.

Prugberger Tamás az iskolateremtő és tudós, a nemzetközi kapcsolatok építője, a nemzetközi és hazai tudományos élet elismert résztvevője, a tanár, s számunkra az egyik legfontosabb: nagyszerű ember. A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik. A világ ezen részén mi tanítványai azt tanultuk meg Tőle, hogy egymást tiszteljük és támogatjuk, közösséget építünk, mert abban van az erő. Prugberger Tamás tudós ember, tudós és Ember, ez az örökségünk, amelyre büszkék vagyunk.

 

2022. december 8-án tartotta az Állam-és Jogtudományi Kar az Eperjesi-Miskolci Jogakadémia professzorairól készült portrék felavatását. Az ünnepségen három volt jogászprofesszor festményét avatta fel a jogi kar. Boleratzky Lórándot (1920-2019) 1948 januárjában választották meg rendkívüli tanárnak a Miskolci Evangélikus Jogakadémiára, Boleratzky professzor 1938-ban ebben az intézményben kezdte meg a jogi tanulmányait, főként egyházjoggal foglalkozott a tudományos életben. Novák István (1914-2006) szintén a Miskolci Evangélikus Jogakadémián folytatott tanulmányokat, előbb egyházi perjogot, később a polgári perjogot tanulmányozta. A harmadik jogakadémiai magántanár, Pólay Elemér (1915-1988) szintén a Miskolci Jogakadémiát választotta tanulmányai megkezdésére 1933-ban, ahol első évben megismerkedett a római joggal, és a magántanári kinevezését követően Miskolcon kezdte el oktatói pályáját, egykori alma materében a Miskolci Jogakadémián kezdett el római jogot oktatni. A Jogakadémia szellemi örökségének megőrzése és ápolása jegyében fontos eseménynek minősült a miskolci jogi kar életében ezen ünnepség.