Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Társadalmi innovációs menedzserképzés

2023. március 2., 13:20

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium három felsőoktatási partnere – az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a Pannon Egyetem – 40 órás ingyenes online kurzust indít. 

A képzés célja, hogy megismertesse a résztvevőkkel a társadalmi innovációs projekteket, és felkészítse őket a társadalmi innovációs menedzser szerepére. A képzés résztvevői elméleti és gyakorlati tudást sajátíthatnak el, a kurzus tematikájában a társadalmi innováció definíciós keretei mellett önismeret, kommunikáció- és konfliktuskezelés, változásmenedzsment, problémamegoldás, valamint marketing és forrásszervezési modulok is szerepelnek.

A képzést az önkormányzati, akadémiai, gazdasági és civil szektor képviselőinek ajánlják, akik társadalmi innovációs projekteket kezdeményeznek, menedzselnek, támogatnak vagy szeretnének a jövőben ezzel a témával foglalkozni, nyitottak az új kezdeményezések iránt, és szívesen csatlakoznának egy most létrejövő szakmai hálózathoz. A képzéseket a Miskolci Egyetem, az ELTE és a Pannon Egyetem valósítja meg azonos tartalommal, ugyanazon oktatók bevonásával, de eltérő ütemezéssel.

A társadalmi innováció helyi ösztönzésében az önkormányzatoknak is kulcsszerepe van, a társadalmi innovációs folyamat keretében feltárhatóak a problémák, a szereplők közösen dolgozhatnak innovatív megoldásokon helyi partnereikkel és a lakosság bevonásával. A helyi önkormányzatok számos olyan kihívással szembesülnek, amelyek megoldása a megszokottól eltérő megközelítéseket, innovatív megoldásokat igényel (például idősödés, elvándorlás, településüzemeltetés, helyi fejlesztések, szolgáltatások sikeres és igényeknek megfelelő megvalósítása a közösséggel). A TINLAB ingyenes képzése lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzatok és partnereik erősítsék a helyi társadalmi innovációs menedzsment kapacitásokat, azaz hogy helyben legyenek elérhetőek azok a szakemberek, akik ismerik a társadalmi innováció fogalmát, jelentőségét, folyamatát, és képesek társadalmi innovációs projektek tervezésére és végrehajtására. 

A résztvevők bekapcsolódhatnak a TINLAB keretében működő „Helyi fejlesztések, jó kormányzás” tematikus fórum munkájába is. 

Jelentkezési határidő: 2023. március 10. 16 óra

Bővebb információ a képzésről és a jelentkezésről az alábbi felhívásban olvasható