Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

„OBA 30” - TANULMÁNYÍRÓI PÁLYÁZAT

2023. május 30., 19:40

„OBA 30” - TANULMÁNYÍRÓI PÁLYÁZAT

 

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 2023-ban ünnepli alapításának 30 éves jubileumát, mely alkalomból az OBA és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és államtudományi Kara (PPKE-JÁK) tanulmányíró versenyt hirdet a hazai jog és államtudományi karok jogász alapképzésben, valamint szakjogász és doktori képzésben részt vevő hallgatói részére.

A pályázat feltételei:

a)     min. 60.000 leütés terjedelmű – jelentős részében korábbiakban máshol még nem publikált – szakmai tanulmány elkészítése a betétbiztosítás jogi aspektusainak témakörében, a terjedelembe beleértve a lábjegyzeteket és a szóközöket, a Iustum, Aequum, Salutare                fólyóirat              szerkesztési          szabályainak (https://ias.jak.ppke.hu/doc/szerk.pdf) pontos betartásával,

b)    hallgatói jogviszony és alapképzésben részt vevő hallgatók esetén 4 lezárt félév igazolása.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. augusztus 31.

A beérkező pályamunkákat az OBA, a PPKE-JÁK delegáltjaiból, valamint ezen intézmények által felkért tagokból álló zsűri bírálja el.

A legjobb beküldött tanulmányok szerzői lehetőséget kapnak 2023. szeptember 29-én tartott szakmai konferencián a tanulmányuk lényegi elemeinek előadás formájában történő bemutatására, valamint digitális tanulmánykötetben való publikálásra.

Az OBA a legjobb három dolgozat szerzőjének a következő pénzdíjakat ajánlja fel:

1.     hely: nettó 200.000 Ft

2.     hely: nettó 150.000 Ft

3.     hely: nettó 100.000 Ft

A díjak átadására a 2023. szeptember 29-i szakmai konferencián kerül sor.

A pályamunkákat elektronikus úton, a tárgy rovatban az „OBA 30 Tanulmányíró Verseny” szöveget feltüntetve, a penzugyjog.konferencia@jak.ppke.hu e-mail címre kérjük eljuttatni.