Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tájékoztató a jogász díszes diploma igénylésről

2023. június 8., 20:50

Tájékoztató a jogász díszes diploma igénylésről

2023. június

 

 

A joghallgatók részéről évről-évre igény mutatkozik arra, hogy a hivatalos diploma mellett, ún. hagyományos díszes jogi diplomát is kiadjon a Kar.

A díszes diploma magyar és latin nyelvű, pecséttartó fakoronggal ellátott, nagy alakú kivitelben készül, díszes hengerben kerül átadásra.

A díszes diplomát a Neptun rendszer e-kérvénykezelő moduljában újonnan létrehozott kérelemmel lehet igényelni, melynek díja 1.000,- Ft, ezt a tételt rendszer automatikusan generálja. A kérelem csak a díj befizetése után kerül ügyintézésére.

Az igénylőt terheli továbbá a díszes diploma elkészítésének 14.000,- Ft-os költsége, melyet a sikeres záróvizsgák után kell befizetni a Neptunban. Ez utóbbi díjtétel a Dékáni Hivatal által kerül kiírásra.

Átadása ünnepi egyetemi szenátus ülésen történik. Azon hallgatók igényelhetik, akik a jogszabály szerinti oklevelet megszerezték.

A kérelmet 2023. június 13. – 21. napja között tudják a Neptun rendszerben benyújtani.

 

Üdvözlettel:

Állam- és Jogtudományi Kar Dékáni Hivatala