Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Pénzügyi Jogi Akadémia 2023/2024. őszi képzési program és tájékoztatás

2023. június 29., 13:20

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) és a Budapest Institute of Banking (BIB) idén is megszervezi a Pénzügyi Jogi Akadémia című szakmai előadássorozatát elsősorban fiatal jogászok és közgazdászok hallgatók számára, Dr. Kovács Erika PBT Elnök asszony kiváló szakmai témafelelősi gondozásában. A BIB Zrt. 2023.06.12-i hatállyal beolvadt a BKF Fenntartó Kft.-be, továbbra is a Magyar Nemzeti Bankkal és a Budapest Értéktőzsde Zrt.-vel stratégiai szövetségben működő képzési intézményként folytatja munkáját.

Ez már az ötödik képzési évünk lesz és örömmel számolhatunk be arról, hogy eddig közel 500 hallgatónk vett részt a programsorozaton és mindig kiváló visszajelzéseket kaptunk a kurzusról.

 

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testület és a Budapest Institute of Banking (BIB)  elkötelezett a jövő generációjának oktatása iránt, ezt támogatandó, a tárgyban hivatkozott, kifejezetten hallgatók szakmai ismeretének fejlesztésére, elmélyítésére célzott programsorozatunk jelképes részvételi díjjal került meghirdetésre, a társadalmi szerepvállalás jegyében (ld. honlap „További részletek”). A jogász és/vagy közgazdasági, gazdaságtudományi felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók számára a képzésen való részvételt kiemelten kedvezményes áron biztosítjuk. Szeretnénk, hogy minél több közgazdász és jogász egyetemista értesülhessen erről a lehetőségről, ezért megköszönnénk, ha a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar közzé tudna tenni egy felhívást a kurzusról. Bízunk benne, hogy ezen kedvezményes képzési lehetőséghez minél több hallgató csatlakozni tud majd idén is.

 

Megköszönjük, ha hozzásegít bennünket ahhoz, hogy az Állam- és Jogtudományi Karon tanulmányaikat folytató hallgatók minél nagyobb számban értesüljenek a lehetőségről, és esetleg a Neptun rendszeren keresztül, illetve egyéb platformokon megkaphatják a jelentkezésre vonatkozó felhívásunkat. Ezt az alábbiakban küldöm és tisztelettel kérem, szíveskedjen eljuttatni a hallgatók számára, hogy minél többen részt tudjanak venni ezen a képzésen a következő tanévben is. A jelentkezési felhívás a BIB honlapján a részletes programmal együtt megtalálható. 

 

Program tartalom és jelentkezési lehetőség
Programterv 2023/2024.

Tematika
Hallgatói interjúnk kis betekintőként az idei programba
Podcast interjú a program kulcsoktatóival: Dr. Barnóczki Péter, Kauker Gergely, Dr. Kovács Erika (2022.)
Podcast interjú 2. rész: „A szakma krémje oktat a programban” – Pénzügyi Jogi Akadémia

 

Program felépítés:

1.   Magyar bank- és pénztörténet

2.   A pénzügyi közvetítőrendszer szervezeti szabályai

3.   Az MNB jegybanki és felügyeleti tevékenysége; a pénzügyi szervezetek fizetésképtelenségi eljárásai

4.   Pénzforgalom, fizetési rendszerek; elektronikus fizetések; kriptoeszközök szabályozása

5.   Lakossági és vállalati hitelezés; work-out, restrukturálás, követelésvásárlás, faktoring

6.   A tőkepiac működése; befektetési szolgáltatások; termékfejlesztés

7.   Biztosítási termékek; a biztosítók működése; közvetítők a pénzügyi piacokon

8.   Bankközi piacok; a pénzmosás elleni fellépés; compliance; pénzügyi vitarendezés