Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Gyászjelentés

2019. május 2., 16:30
Mély fájdalommal búcsúzunk a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara nevében a Kar emeritus professzorától, Kalas Tibortól.

Mély fájdalommal búcsúzunk a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara nevében a Kar emeritus professzorától, Kalas Tibortól, az Állam- és Jogtudományi Kar alapító professzorától, aki több mint 25 éven át oktatott a karon nyugdíjba vonulásáig. Oroszlánrészt vállalt a miskolci jogi kar megszervezésében, alapításában, a közigazgatási oktatás megteremtésében. Oktatói életútja során számos vezető pozíciót töltött be a karon, hosszú ideig volt a Közigazgatási Jogi Tanszék vezetője, az Államtudományi Intézet igazgatója, majd 1993-2000 között a Kar dékánja. Ezen időszak alatt a Kar, az Intézet és a Közigazgatási Jogi Tanszék fejlesztésében végzett áldozatos munkájának köszönhetően megalapozta a miskolci jogász képzés hosszútávú, stabil működését.