Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Újabb sikereket értek el hallgatóink a kolozsvári jogesetmegoldó versenyen!

2019. május 16., 17:25
A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói 2019.05.03-05. között a Kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által immáron második alkalommal megrendezett nemzetközi jogesetmegoldó versenyen vettek részt, amelynek keretében polgári jogi és büntetőjogi szekcióban egy-egy csapat képviselte Egyetemünket és a Kart.

A polgári jogi szekcióban Hámori Cintia, Kardos Sára és Prokopics Zsófia (mindannyian IV. éves jogász hallgatók), míg a büntetőjogi szekcióban Károlyi Fanni, Koncz Barbara (mindketten IV. éves jogász hallgatók) és Acél Csenge Donáta (III. éves jogász hallgató) képviselte az ME – ÁJK-t.

A versenyzők feladata a verseny során több, komplex jogismeretet igénylő polgári jogi és büntetőjogi jogeset írásbeli megoldása, majd ennek szóbeli prezentálása, „megvédése” volt. Az elmúlt évhez hasonlóan – amikor polgári jogi szekcióban III. és büntetőjogi szekcióban I. helyezést értek el a csapataink – idén is kiemelkedően teljesítettek hallgatóink, amelynek eredményeképpen a büntetőjogi szekcióban II. helyezést értek el a hallgatók.

A polgári jogi szekcióban részt vevő hallgatók felkészítésében Dr. Barta Judit tanszékvezető egyetemi docens és dr. Certicky Mário PhD hallgató, míg a büntetőjogi szekcióban versenyző hallgatók felkészítésében Dr. Gula József és Dr. Sántha Ferenc egyetemi docensek működtek közre.

A hallgatók versenyen való részvétele az Igazságügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

Gratulálunk hallgatóinknak az elért eredményhez és további szakmai sikereket kívánunk!