Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

IM Nemzeti Kiválósági és Tanulmányi Ösztöndíj 2019/20. tanév 1. félév

2019. szeptember 17., 09:25

TÁJÉKOZTATÓ

a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán meghirdetésre kerülő Igazságügyi Minisztériumi jogászösztöndíjakról

- 2019/20. tanév I. félév -

 

Kedves Joghallgatók!

Ezúton szeretném felhívni arra az örömteli hírre a figyelmüket, hogy az Igazságügyi Minisztérium 2016-ban indított jogászképzés színvonalát emelő, a jogászhallgatók ösztöndíj alapú támogatását célzó programja a 2019/20-as tanév I. félévében is meghirdetésre kerül a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

 

I. Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíja a nappali tagozatos államilag finanszírozott és önköltséges jogászhallgatók számára egyaránt meghirdetésre kerül. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán az évfolyamok legkiválóbb hallgatói kaphatják meg a félévente elnyerhető juttatást az első évfolyam első félévétől kezdve, 5 hónapon keresztül havi 60.000 Ft összegű ösztöndíj formájában. Az ösztöndíj odaítélésének alapfeltétele az 2018/19-es tanév II. félévében a 4.00 tanulmányi átlagnak megfelelő kreditindex elérése. A tanulmányi eredmény mellett további kiválósági szempontok: nyelvvizsgák, tudományos diákköri tevékenység, perbeszédverseny, egyéb versenyek, demonstrátori tevékenység, szakkollégiumi tagság, jogi klinikai programban, jogi szakfordító képzésben, ill. kari vagy egyetemi újság szerkesztésében részvétel, tudományos publikáció. Nem pályázhat az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjra az a hallgató, aki a 2019/2020-as tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Új Nemzeti Kiválósági Program keretében ösztöndíjban részesül.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos további információk a kari honlapon érhetőek el. Pályázni elektronikus formában az UNISYS rendszeren keresztül lehet. (http://www.mehok.uni-miskolc.hu/unisys/)

Részletes pályázati felhívás és értékelési szempontrendszer

 

II. Az IM Tanulmányi Jogászösztöndíjában azon önköltséges nappali tagozatos jogászhallgatók részesülhetnek, akik a 3,50-es tanulmányi átlagnak megfelelő kreditindexet elérték. Nem részesíthető IM Tanulmányi Jogászösztöndíjban 2019/2020-as tanév I. félévében az a hallgató, aki sikeres pályázata alapján ugyanezen időszakban IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjra vagy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Új Nemzeti Kiválóság Program keretében ösztöndíjra jogosult.

Erre a támogatási formára nem kell külön pályázatot benyújtani, azt a hallgatók a 2018/19-es tanév II. félévében elért tanulmányi eredményük alapján automatikusan megkapják. Az ösztöndíjak mértéke igazodik az állami finanszírozásban részesülő hallgatók esetében használt „sávos” tanulmányi ösztöndíjrendszerhez. A hallgatói rangsort a kreditindex alapján a Kar állítja fel.

 

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Csák Csilla

Dékán