Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kutatók Éjszakája 2019

2019. szeptember 28., 01:05
Cimkék:kutatók éjszakája
Az Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara idén is színes programokkal várta az érdeklődőket.

A fő műsorszám a „Pánczél vármegye, avagy Kossuth Lajos és a jog” c. színpadi mű volt, amelyet a kar oktatói és doktorandusz hallgatói adtak elő az egyetem XXXVII. számú, színültig telt előadójában. A színmű Kossuth Lajos életét mutatja be, köztük a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar szellemi elődjének tekinthető Eperjesi Jogakadémián töltött éveket.

Az érdeklődők ezen felül interaktív mintatárgyaláson vehettek részt „Bűnös vagy Ártatlan” címmel, valamint előadásokat hallgathattak a Facebook sötét bugyrairól, a kiberbűnözés jelenségéről, a lakott területeken egyre gyakrabban felbukkanó medvék által felvetett jogi kérdésekről, a jogi diploma konvertálhatóságáról egy egykori – jelenleg színészként dolgozó – hallgatónktól, valamint a Game of Laws keretében a magánjog szemszögéből vizsgálhatták meg a népszerű televíziós sorozatot. A kutatók éjszakájából a kar hallgatói is kivették részüket: előadásokat tartottak a kutatói munkában szerzett tapasztalataikról, valamint a kar hallgatójaként elérhető külföldi tanulmányi lehetőségekről.

Az eseményen készült fotók az alábbi linken érhetők el. Fotók: Marinkás György

 

Marinkás György