Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Dr. Kiss Lilla Nóra sikeresen megvédte PhD dolgozatát

2019. november 5., 23:05
Tíz év után újra uniós jogi témájú doktori védés Karunk Európai Jogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszékén!

Dr. Kiss Lilla Nóra, a Tanszék kutató-oktató munkatársa “Az Európai Unióból való kilépés jogi kérdései” c. doktori értekezésének nyilvános védésére 2019. november 4-én került sor. A doktorjelölt tudományos munkáját Dr. habil. Angyal Zoltán intézeti tanszékvezető egyetemi docens kísérte és támogatta.

A Prof. Dr. Wopera Zsuzsa egyetemi tanár (ME ÁJK) által vezetett bizottság és a jelenlevő szakemberek és érdeklődők előtt került sor az eseményre. Az Elnök asszony kiemelte a témaválasztás aktualitása mellett a dolgozat innovatív jellegű erősségeit is. A doktori értekezés opponenseként Dr. habil. Bartha Ildikó (DE ÁJK) és Dr. habil. Mohay Ágoston (PTE ÁJK) egyetemi docensek értékelték a doktorjelölt munkáját. A bírálóbizottság tagjai közül Dr. Kertészné Dr. Váradi Szilvia (SZTE ÁJK) egyetemi adjunktus és Dr. Erdős Éva PhD. intézeti tanszékvezető egyetemi docens vettek részt a nyilvános védésen. A Bizottság titkáraként Dr. Czékmann Zsolt intézeti tanszékvezető egyetemi docens ismertette a távollévő tagok (Prof. Dr. Fazekas Judit, egyetemi tanár, dékán (SZIE ÁJK) és Dr. Gellérné Dr. Lukács Éva egyetemi adjunktus (ELTE ÁJK) és a véleményezésre felkért szakemberek (Prof. Dr. Szabó Marcel egyetemi tanár (PPKE JÁK), Dr. Sulyok Márton PhD. egyetemi adjunktus (SZTE ÁJK) és Dr. Lehóczki Balázs (sajtóreferens, Európai Bíróság Sajtóosztálya)) értékelését.

A tudományos diskurzusba a bizottság tagjain és a társkarok értékelésre felkért oktatóin túl Dr. Béres Béla, az Európai Bizottság Jogi Szolgálatának tagja is bekapcsolódott. Így a nyilvános védésen tartalmas és konstruktív szakmai vita alakult ki a bizottság tagjai, az uniós jogban jártas gyakorló szakemberek és a jelölt részvételével.

A doktorjelölt kollegina Summa Cum Laude minősítéssel védte meg értekezését, melyhez gratulálunk!

Az eseményen készült fotók ezen a linken érhetők el

Fotók: Marinkás György