Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Európai és nemzetközi jogi TDK

Beszámoló a 2019. november 25-i szekció ülésről
2019. november 25., 21:35
Cimkék:tdk, európai jog, európai unió, nemzetközi jog, tudomány
Az idei európai és nemzetközi jogi szekcióban három szerző mérettette meg magát pályamunkával, név szerint: Krajnyák Enikő, Izrók Luca Sára és Laczik Anna joghallgatók.
Krajnyák Enikő dolgozatában – Raisz Anikó, egyetemi docens felkészítésével – azt vizsgálta, hogy miként érvényesül a lelkiismereti és vallásszabadság, valamint milyen aktuális konfliktusok merülnek fel az emberi jogi bíróságok gyakorlatában. Izrók Luca Sára a „Quo Vadis Európai Büntetőjog?” című dolgozatában azt vizsgálta meg, hogy miként alakul/alakulhat az igazságügyi együttműködés az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépését követően. Felkészítő tanára Marinkás György egyetemi adjunktus volt. Laczik Anna – Kiss Lilla Nóra tudományos munkatárs felkészítésével – azt vizsgálta, hogy miként alakul az uniós polgárság jogi helyzete a Brexitet követően. Az ülésen meghívott vendégelőadóként bemutatkozott Aida Bektasheva, karunk ösztöndíjas, LLM képzésen résztvevő hallgatója is, angol nyelvű, a "Brexit - Hard & Soft" c. prezentációjával színesítve a versenyt. 
A zsűri elnöki tisztét Angyal Zoltán intézeti tanszékvezető habilitált egyetemi docens töltötte be. A zsűri további két tagja Béres Nóra, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet jelenlegi – és karunk egykori – munkatársa és Udvarhelyi Bence egyetemi tanársegéd voltak. Az oktatói opponenciát Takács Nikolett és Jecs Franciska negyed, illetve első éves PhD hallgatók látták el. 
A zsűri az első helyet Krajnyák Enikő dolgozatának ítélte oda, a legjobb hallgatói opponens a szóban forgó dolgozatot opponáló Szunyogh Örs lett. A szerzőknek és a helyezést elnyert versenyzőknek ezúton is gratulálunk!
 
Marinkás György