Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kiemelkedő Miskolci siker a Tudor Draganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián!

2019. december 16., 14:30

Karunkat négy hallgató képviselte a Marosvásárhelyen megrendezett Tudor Draganu nemzetközi tudományos diákköri konferencián december 13-14- én. 

 

A nemzetközi megmérettetésen 5 országból 9 egyetem összesen 30 versenyzője mérte össze tudását angol, olasz és francia nyelven. A hallgatóknak egy választott uniós közjogi témában 10 oldalas tudományos tanulmányt kellett benyújtaniuk, majd munkájukat prezentálni a 13 tagú nemzetközi zsűri előtt. 

 

Czibrik Eszter ötödéves joghallgató a jó közigazgatás aspektusait vizsgálta tanulmányában és angol nyelven mutatta be eredményeit.

 

Laczik Anna negyedéves joghallgató a Brexit uniós polgárságra gyakorolt hatásait vizsgálta angol nyelvű munkájában. 

 

A verseny legeredményesebb versenyzőjének Krajnyák Enikőt választotta a zsűri, aki francia nyelven az uniós bővítési politika fejleményeit mutatta be. 

Enikő megnyerte a versenyt, ezzel a Tudor Draganu kitüntetést, mely a konferencia immáron 16 éves történetében először került Románia határain kívül! 

 

Aida Bektasheva, az angol nyelvű európai üzleti jogi mesterképzés kirgizisztáni hallgatója megnyerte a Universal Juridic Kiadó publikációs különdíját rendkívül alapos összehasonlító elemzésével, melyben az Eurázsiai Gazdasági Unió és az EU integrációs modelljének közös elemeit vizsgálta! 

 

A versenyt követően a konferencia résztvevői Segesvárra látogattak a vendéglátókkal, hogy kötetlen formában ismerjék meg a térség szépségeit.

 

A hallgatók felkészítésében Dr. Czékmann Zsolt intézeti tanszékvezető egyetemi docens, dr. Szabó Balázs egyetemi tanársegéd és dr. Kiss Lilla Nóra tud. munkatárs vett részt. 

 

Szívből gratulálunk hallgatóinknak a nemzetközileg is elismert munkához, további sok sikert kívánunk!