Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Criminal Justice & Philosophy of Law on Time and Judgment nemzetközi workshop

2022. november 7., 14:10

Október 27. és 29. között az olaszországi Messinában és Siracusában rendezték meg “Criminal Justice & Philosophy of Law on Time and Judgment” című nemzetközi workshopot.

A workshop témái között szerepelt mások mellett az idő, mint a büntetőeljárások kimenetelét befolyásoló tényező, az emberi jogok védelmét ezzel kapcsolatban érintő kihívások, a büntetőperekben való ítélkezés, a prediktív büntető igazságszolgáltatás és az algoritmusok.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi és Kriminológiai Tanszékének oktatói, Prof. Dr. Jacsó Judit és Csemáné Dr. Váradi Erika a Miskolci Egyetem PhD hallgatóival közösen tartottak panelelőadást az áldozat-elkövető közötti mediációról és a büntetőeljárás lefolytatásának idejét érintő fejlődési tendenciákról, amely keretében bevezettek bennünket a mediáció magyar szabályozásába és a helyreállító igazságszolgáltatás megjelenésébe. Ezt követte Asea Gašparić doktorandusz tartott előadást „Justice delayed, justice denied in Croatia” címmel, majd Lea Feuerbach adott elő „Restorative Justice and its Impact on Recidivism in Croatia” címmel. A Miskolci Jogi Kar oktatói végül a magyar és horvát büntető igazságszolgáltatási rendszer különbségeinek elemzésével zárták a panelt. A panel konstruktív vitára ösztönzött. A panelen a Kar oktatói a Miskolci Egyetem bemutatására is alkalmat találtak.