Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Dr. Nagy Alexandra kitüntetéses doktorrá avatása

2022. július 7., 09:40

A köztársasági elnök hozzájárulásával „Promotio sub auspiciis praesidentis Rei Publicae” kitüntetéssel PhD doktorrá avatták dr. Nagy Alexandrát, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának egykori joghallgatóját és PhD hallgatóját.

Nagy Alexandra, mint a Miskolci Egyetem frissen avatott PhD doktora 2022. július 5. napján a kitüntetéses doktornak járó, Magyarország címerével ékesített aranygyűrűt Novák Katalin köztársasági elnök asszony és Varga Judit miniszter asszony társaságában Prof. Dr. Horváth Zitától, a Miskolci Egyetem rektorától vette át Budapesten, a Sándor-palotában.

Kitüntetéssel az a személy avatható doktorrá, akinek tanulmányai során a középiskola 9. évfolyamától kezdődően az egyes évfolyamok tanulmányi követelményeiről kapott bizonyítványában, továbbá az érettségi bizonyítványában minden jegye jeles, szorgalmának értékelése pedig példás, az egyetemi tanulmányai során letett valamennyi kötelező vizsgája jeles, valamint a doktori tanulmányai során letett kötelező vizsgáinak eredménye jeles, doktori szigorlatának minősítése summa cum laude, a doktori védésen nyújtott teljesítményét pedig a legmagasabbra értékelték.

Gratulálunk!