Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Felavatták a Professzorok Falát

2024. február 15., 13:55
Az egykori Eperjesi Evangélikus Jogakadémia néhai professzorainak és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara néhai és jelenlegi professzorainak emléket állító „Professzorok Fala” 2023. december 15-én került felavatásra a Miskolci Egyetem Díszaulájában

Az avató ünnepségen beszédet mondott Professzor Dr. Csák Csilla, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, Professzor Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, valamint Csemáné Dr. Váradi Erika docens asszony, a MIJOG Egyesület Elnökségének tagja. A Professzorok Falát Professzor Dr. Nagy Zoltán tervei alapján Papp Tibor kőfaragó mester és kollégái készítették. A Professzorok Fala három szárnyából a középső az Eperjesi Evangélikus Jogakadémia professzorainak névsorát tartalmazza, míg a két szárnyán a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karának néhai és jelenlegi professzorainak névsora szerepel. Amint azt Csák Csilla Dékán Asszony kiemelte, a Professzorok Falának kialakítása lehetővé teszi, hogy az oldalszárnyakat a későbbiekben mindkét irányba tovább bővítsék annak érdekében, hogy a jövőben professzori címet szerző kollégák is felkerüljenek a falra.

A professzori fal a Miskolci Jogásztradíciók Megőrzéséért Egyesület által a NEAO-KP-1-2023 kódszámú „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című pályázati kiírására benyújtott és elnyert pályázati támogatásból készült el.

Az ünnepségen készült tovább fotók itt érhetők el. 

 

Marinkás György