Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Szakmai Napja 2019. december 4.

2019. december 5., 14:45

A Miskolci Jogi Kar IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat elnyert II-IV. éves joghallgatói idén is részt vehettek az Igazságügyi Minisztérium Jogászképzés Támogatását Koordináló Programirodája által 2019. december 4-én megrendezésre került „Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Szakmai Napján".

A jogászösztöndíjas hallgatókat Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszony köszöntötte, melyet követően Dr. Bóka János államtitkár úr előadására került sor. Délután szekcióüléseken vehettek részt a hallgatók, ahol közvetlen szakmai beszélgetésre is lehetőség nyílt az Igazságügyi Minisztérium munkatársaival.

Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj célja a vidéki jogi karokon minden évfolyamon a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, legtehetségesebb jogászhallgatók díjazása. A kiválósági ösztöndíj minden tanulmányi félévben a jogász szak nappali tagozatos hallgatói számára (elsőtől az ötödik évfolyamig) kerül meghirdetésre.

Az ösztöndíjra már az első évfolyamos hallgatók is pályázhatnak, náluk a felvételi pontszám az irányadó. A pályázatok a tanulmányi eredmény (kreditindex) és meghatározott szempontrendszer alapján kerülnek elbírálásra.

A félévente elnyerhető juttatás az első évfolyam első félévétől kezdve, 5 hónapon keresztül havi 60.000 Ft összegű ösztöndíj formájában kerül kiutalásra (300.000 Ft/félév).

A Miskolci Jogi Karon a 2019/20. tanév I. félévében IM Nemzeti Kiválósági és Tanulmányi Jogászösztöndíjban több mint 100 joghallgató részesült.

 

Szívből gratulálunk IM jogászösztöndíjas hallgatóinknak!

 

Bővebb információ a jogászösztöndíjakról:

https://jogikar.uni-miskolc.hu/files/3096/T%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%A1s%20%C3%B6szt%C3%B6nd%C3%ADjakr%C3%B3l%20%C3%9Aj.pdf