Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

IM Nemzeti Kiválósági Ösztöndíjasok találkozója

2020. március 23., 10:50

IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Találkozója 2020.

 

Az Igazságügyi Minisztérium Jogászképzés Támogatását Koordináló Programirodája szervezésében a 2019/2020-as tanévében is megrendezésre került a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Találkozója, melyen a vidéki jogi karok elsőéves kiválósági ösztöndíjasai és a karok képviselői vettek részt. A Miskolci Jogi Karon az alábbi elsőéves hallgatók részesültek IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjban: Varga Katinka, Fülöp Botond, Erdélyi Dóra, Papp Laura, Vimmer Viktor.

 

A rendezvényre 2020. február 28-án került sor a Budapesti Ügyvédi Kamara Dísztermében. A konferenciát Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke nyitotta meg, melyet szakmai előadások követtek. Így többek között Dr. Csink Lóránt (főtanácsos, Alkotmánybíróság) „Az érem két oldala?” címmel az ombudsmani és alkotmányjogi alapjogvédelemről, Dr. Bóka János (államtitkár, Igazságügyi Minisztérium) az uniós jog fejlődéséről tartott előadást a joghallgatóknak. Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszony záróbeszédében örömmel emlékezett vissza miskolci egyetemi éveire és tanáraira. A miskolci jogászképzés kapcsán kiemelte a selmeci hagyományok rendkívüli, közösségépítő szerepét. Az ezzel járó összetartozásról azt mondta, hogy aki a Miskolci Egyetemen keresztelkedett és valétált, az nem lesz egyedül a világban. 

 

Szívből gratulálunk az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjas hallgatóinknak!