Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kozma Sándor Tudományos Pályázat - első helyezés

2024. július 4., 14:55

2024-ben is meghirdetésre került a Magyarország Ügyészsége által kiírt, az első királyi főügyész nevét viselő, Kozma Sándor Tudományos Pályázat, amelyen az ügyészségen dolgozó munkatársak mellett, a joghallgatók is benyújthatták pályaművüket. A dolgozatokat büntetőjogi, illetve büntetőjogon kívüli kategóriákban is várták. A díjakat az Ügyészség Napja alkalmával tartott ünnepségen Dr. Polt Péter legfőbb ügyész adta át, több neves szakmabeli jelenlétében.

Szikszai Dóra a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának végzős joghallgatója „Az öngyilkosságban közreműködés bűntettének interdiszciplináris vizsgálata a 21. században” címmel nyújtotta be pályázatát, melyet a szakmai zsűri a Büntetőjogi kategória, joghallgatói tagozatában 1. helyezéssel jutalmazott. Dolgozatában az asszisztált öngyilkosság online térben történő elkövetésének anyagi jogi, illetve kriminálpszichológiai aspektusait elemezte, összehasonlító kutatást végezve más európai országok e körben alkotott jogszabályaival. 

A díjátadó ünnepség keretein belül beszédet mondott Dr. Tuzson Bence, igazságügyi miniszter, illetve Dr. Polt Péter legfőbb ügyész is. Ezt követte a díjak ünnepélyes átadása, majd a Legfőbb Ügyészség álló fogadással köszöntötte az elismerésben részesülőket.

Szívből gratulálunk a kiemelkedő eredményhez.