Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022

2021. szeptember 14., 14:55

MAGYAR KÖZIGAZGATÁSI ÖSZTÖNDÍJPROGRAM 2022

 

Magyarország Kormánya kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó lehetőségként tekintsenek a közigazgatásra, így lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg. 

Pályázati feltételek: 

-       Magyar állampolgárság. 

-       30 év alatti életkor. 

-       Diploma megléte. 

-       Min. B2 szintű államilag elismert komplex nyelvvizsga-bizonyítvány angol vagy német vagy francia nyelvből. 

-       A pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem állhat fenn. 

 

Minden területről szívesen várjuk a jelentkezőket, hiszen volt már többek között zenész, régész, vegyészmérnök, növényorvos és orvos végzettségű ösztöndíjasunk is. A meglévő diploma mellett folyamatban lévő tanulmány nem jelent akadályt. 

 

Az MKÖ jellemzői: 

-       10 hónapos, heti 40 órás szakmai gyakorlat, amely 7 hónapos hazai, valamint 3 hónapos külföldi programszakaszból áll. Ösztöndíjasaink az elmúlt évek során mintegy 40 országban jártak, jellemzően külképviseleteken, közigazgatási vagy kulturális szervezeteknél dolgoztak. 

-       A belföldi programszakaszra az ösztöndíj összege havi nettó 250,000 Ft. 

-       A belföldi program teljes ideje alatt mentor segíti az ösztöndíjasok fejlődését. 

-       A program során az ösztöndíjas hetente szakmai képzésen, előadáson és intézménylátogatáson vesz részt. Vendégeink között minisztereket, államtitkárokat, a köz-és tudományos élet kiemelkedő alakjait fogadjuk hétről-hétre. 

-       Az MKÖ széles körű kapcsolatrendszer kialakítására ad lehetőséget, emellett az ösztöndíjas egy összetartó közösség tagjává válhat. 

 

Az MKÖ 2022-es évfolyamára a jelentkezési időszak 2021. szeptember 15-én kezdődik és október 15. 24:00-ig tart.
A program időtartama: 2022. február 1. - 2022. november 30. 

 

A Programról további naprakész információk az mkoprogram.hu és az mkop.hu weboldalon, illetve az MKÖ Facebook (https://www.facebook.com/magyarkozigazgatasiosztondijprogram/) és Instagram-oldalán (@mko_program) érhetőek el. 

 

Az MKÖ-vel kapcsolatban irányadó a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 52/2019. (III. 14.) Kormányrendelet. 

 

Jelentkezési tudnivalók