Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Magyar Tudomány Ünnepe 2022

2022. november 10., 20:25

A Magyar Tudomány Ünnepe észak-magyarországi regionális megnyitó ünnepségét Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, a Líceum épületében rendezte meg a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága. Az eseményen az MTA-MAB díjait vehették át az arra érdemes kutatók. (2022. november 7.)

 

Paulovics Anita: Kitüntető Tudományos Díj

Kiemelkedő tudományos eredményei és az MTA-MAB keretében végzett munkája elismeréseként Kitüntető Tudományos Díjban részesült Paulovics Anita egyetemi tanár.

Paulovics Anita több mint 20 éve kiemelkedő színvonalú oktatói-kutatói munkát végez a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán. Aktívan és eredményesen vesz részt a tehetséggondozásban, és a doktori képzésben. Pályázati tevékenysége sikeres. Publikációs tevékenysége kiemelkedő, hazai és külföldi szakmai körökben is elismert. Kutatási területe Közigazgatási jog, Közigazgatási eljárásjog, Alkotmányjog, Állat-és természetvédelem, Kulturális örökségvédelem, Társadalmi innováció A MAB Jogi Szakbizottság Államtudományi Munkabizottságában hosszú időn keresztül vezető tisztséget látott el. 

 

Jámbor Adrienn: Tudományos Díj

A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából eddigi kiemelkedő kutatómunkája elismeréseként az Állam- és Jogtudományi Szakbizottság javaslata alapján Jámbor Adriennt MAB – DIPA tudományos díjban részesíti.

Jámbor Adrienn közel tíz éve folyamatos magas színvonalú tudományos és oktatói tevékenységet végez a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Tudományos aktivitását igazolja az is, hogy több éve precízen és lelkiismeretesen látja el a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága Államtudományi Munkabizottságának titkári feladatait.

Mindemellett aktív pályázati tevékenységet végez.  Mind a PhD fokozat megszerzését megelőzően, mind pedig azóta folyamatosan magas szintű publikációs tevékenységet folytat. Tanulmányai magyar és angol nyelven többségében listás folyóiratokban jelentek meg. Írásainak hivatkozottsága igazolja, hogy publikációi szakmai körökben ismertek és elismertek. Továbbá rendszeresen részt vesz konferenciákon magyar és idegen nyelvű előadóként, illetve szervezőként.