Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Share/Bookmark
  • Hírek
  • 2023-05-24 12:05:00

Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny

Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny

a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán

 

 

Az Országos Büntetőjogi Perbeszédversenyre 2023. május 5-én  került sor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, ahol az ország valamennyi jogi karának hallgatói vád- és védőbeszéd kategóriában mérhették össze jogi tudásukat és szónoki képességüket.

A Miskolci Egyetemet Papp Laura (vád kategória) és Pálinkás Gréta (védő kategória) képviselte az előzetesen megtartott, az Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete által rendezett helyi verseny alapján.

A szakmai zsűri tagjai Dr. Tóth Éva kúriai bíró, tanácselnök, c. egyetemi tanár, Dr. Szalóki Zoltán mb. fővárosi főügyész, illetve Dr. Bánáti János ügyvéd, c. egyetemi tanár, a Magyar Ügyvédi Kamara tiszteletbeli elnöke voltak.

A perbeszédek kidolgozására 1,5 óra állt a versenyzők rendelkezésére, majd ezt követően adták elő vád-, illetve védőbeszédeiket, amelyek hossza legfeljebb 10-10 perc lehetett. A zsűri az értékelésnél figyelembe vette az anyagi jogi megoldást, a perbeszéd felépítését, az előadásmódot, valamint a retorikai  teljesítményt is.

A versenyen Papp Laura vádbeszéd kategóriában az előkelő 3. helyezést érte el.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak, prof. Dr. Nagy Anita egyetemi tanárnak!