Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Visszatekintés március végére – az isztambuli vendégeinkkel eltöltött pár nap margójára

2023. szeptember 6., 10:40
2023. március 28-án az isztambuli Kültür Egyetem Jogi Karának két docens oktatója érkezett a Miskolci Egyetemre. Dr. Öğretim Üyesi Efser Erden Tütüncü és Dr. Öğretim Üyesi Muharrem Tütüncü több napot töltöttek Miskolcon, amely során számos izgalmas programon vettek részt. Március 29-én a Kereskedelmi Jogi Tanszék, a Büntetőjogi és Kriminológiai, illetve a Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Tanszék közös szervezésében egy tudományos diákkör és szakmai workshop került megrendezésre, melyen a két oktató prezentációval egybekötve ismertette legfrissebb tudományos eredményeit.
Efser Erden Tütüncü színes előadásában több, a büntetőjog területét érintő témakört is bemutatott, pl. a véleménynyilvánítás szabadságának a kérdéseit, de a nők sérelmére elkövetett bűncselekmények török jogrendszerben történő szabályozását is prezentálta. Majd Muharrem Tütüncü segítségével a hallgatóság megismerhette a török társasági jog világának felelősségi aspektusait, illetve a vezető tisztségviselők felelősségének szigorítása, továbbá a minimum tőke kérdéskörének dilemmáit. Az előadásokat Dr. Nyikes Zita, a Miskolci Egyetem Kommunikációs és Beiskolázási Igazgatója, a Kereskedelmi Jogi Tanszék PhD hallgatója fordította a jelenlévőknek angolról magyarra. Az előadásokat követően, Karunk hallgatói megismerkedhettek az isztambuli Kültür Egyetem jogtudományi képzésével, ahol Erasmus Program keretében maguk is diákok lehetnek egy szemeszter erejéig.
Az Isztambulból érkező oktató kollégák a szakmai előadásokon kívül számos egyéb programon részt vettek, betekintettek például szemináriumokba és a szakfordítói képzésbe, de jó hangulatú vacsorák, városi séták illetve lillafüredi kirándulás is belefért a tartalmas miskolci tartózkodásukba, amely reményeinek szerint, megismétlésre kerül majd.