Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

TÁJÉKOZTATÁS EGYÉNI VIZSGARENDDEL RENDELKEZŐ HALLGATÓK RÉSZÉRE

POLGÁRI JOGI TANSZÉK TÁRGYAINÁL
2020. március 19., 16:25

Tájékoztatás Egyéni vizsgarenddel rendelkező hallgatók részére

 

Kedves Hallgatók!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgári Jogi Tanszék az egyéni vizsgarenddel rendelkező hallgatók részére 2020. március 26. (csütörtök) valamint 2020. április 7. (kedd) napokra biztosít vizsgalehetőséget, amelyekre jelentkezni továbbra is a neptun rendszerben lehet. A kialakult helyzetre tekintettel a Tanszék úgy döntött, hogy a vizsga elektronikus teszt formájában kerül lebonyolításra.

A teszt a Redmenta nevű internetes felületen lesz elérhető. (A Redmenta használati útmutatója itt érhető el) Ezzel kapcsolatosan az alábbi tájékoztató figyelembevételét és maradéktalan betartását kérjük, hogy a rendszer megfelelően működhessen:

A felület használata regisztrációt igényel, melyhez egy e-mailcím, jelszó és Név megadása szükséges. Ehhez kérjük, hogy a „Vezetéknév” helyére a Neptun kódjukat csupa nagy betűvel (például: ABCD123), a „Keresztnév” helyére pedig a neptun rendszerben található teljes nevüket (például: Kis-Tóth János) rögzítsék, mert ez szükséges ahhoz, hogy beazonosíthassuk Önöket és hogy a feladatlaphoz rendelhessük Önöket.

A vizsga 2020. március 26-án és április 7-én 9:00 órától, a Polgári Jog V. vizsga 10 órától kerül megtartásra, ekkortól kitölthető a feladatsor. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vizsga legkésőbb 09.10 perckor (Polgári Jog V 10.10 perckor) kezdhető el, utána a rendszer lezár. A vizsgát dr. Kriston Edit tudományos segédmunkatárs felügyeli, akit a vizsga ideje alatt a jogedit@uni-miskolc.hu címen érhetnek el, ha probléma merülne fel.

A feladatlap időzárral van ellátva, az ott szereplő időkeret áll a rendelkezésükre a kitöltésre és a feladatsor kizárólag egyszer tölthető ki, ezért nyomatékosan kérjük, hogy válaszaikat ezen időtartam alatt nézzék át és csak ezt követően küldjék be a feladatlapot. A beküldést követően a feladatlap módosítására nincs lehetőség.

A beküldés után a tanszék oktatói ellenőrzik a kitöltött feladatlapot, ami maximum két napot vesz igénybe. Ezt követően a rendszerbe belépve megtekinthető a pontozás, valamint a kijavított feladatsor.

A Redmenta oldal kezeléséről mellékelünk egy tájékoztatót, ami lépésről lépésre bemutatja a felület használatát, valamint lehetőséget biztosítunk, hogy élesben tesztelhessék a rendszert. Március 25-én 14 órától elérhetővé teszünk egy pár kérdésből álló tesztfeladatsort, amit kérünk, hogy minden vizsgára bejelentkezett hallgató próbáljon ki (ezt többször is ki lehet tölteni). Emellett már látható lesz a másnapi vizsga is, viszont kitölteni ekkor még nem tudják, csak másnap a vizsga időpontjában. Probléma esetén keressék dr. Kriston Edit tudományos segédmunkatársat a jogedit@uni-miskolc.hu címen.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a REDMENTA felület egyelőre csak az egyéni vizsga minél gördülékenyebb lebonyolítása érdekben és a rendkívüli helyzetre tekintettel kerül alkalmazásra addig, amíg a Tanszék fel nem készül az e-learning rendszerben biztosított vizsga összeállítására. Ezért nyomatékosan felhívjuk a figyelmet a fent leírtak pontos betartására. Kérjük Önöket, hogy a vizsga időtartama alatt a számítógépükön más program, illetve a böngészőben egyéb honlap ne legyen megnyitva annak érdekében, hogy a számítógép kapacitását más program ne korlátozza, lassítva és rontva ezzel a felület kezelését.

Miskolc, 2020. március 19.

Dr. habil. Barzó Tímea

tszv. egyetemi docens

ME-ÁJK Civilisztikai Intézet Polgári Jogi Tanszék