Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Bűnmegelőzési koordinátor

#Szakirányú továbbképzések  
Képzési idő
3 félév
Képzési díj
160.000 Ft/félév
Helyszín
Miskolc
Szerezhető végzettség
bűnmegelőzési koordinátor
Főbb témakörök - tárgyak
Általános ismeretek:
Társadalmi kirekesztődés; bűnözés és kriminálpolitika; a bűnmegelőzés és a helyreállító igazságszolgáltatás alapvető tételei és összefüggései.
Gyermek- és fiatalkori bűnözés:
A bűnözés alrendszere elleni küzdelem általános kérdései, a korai probléma-felismerés eszközei valamint a kezelőrendszer beavatkozási területei.
Áldozatsegítés:
Az áldozatpolitika alapjai; az áldozatsegítés; a bűncselekménnyel okozott kár megtérülési formái.
Reintegráció:
A közösségi büntetések; a pártfogó felügyelet és a fogvatartottak reintegrációjának főbb kérdései.
Szakmai gyakorlat:
A szakmai gyakorlatba való betekintés; a romológiai, pályázatírási, infokommunikációs, jogi, iratszerkesztési, kommunikációs és konfliktuskezelési ismeretek és technikák területén a szakmai képességek és készségek, és gyakorlati ismeretek elsajátítása és fejlesztése.
Felvételi követelmények
Agrár; bölcsészettudomány; társadalomtudomány; informatika; jogi; közigazgatási, rendészeti és katonai; gazdaságtudományok; műszaki; orvos- és egészségtudomány; pedagógusképzés;sporttudomány; természettudomány; művészet; művészetközvetítés; valamint hitéleti képzési területek alapképzési szakjainak valamelyikén szerzett oklevél
Bővebb leírás

Szakfelelős